Η αγορά χρυσού συνεχίζει να διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλά τη Δευτέρα με μικρή διακύμανση των τιμών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η αγορά χρυσού συνεχίζει να διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλά τη Δευτέρα με μικρή διακύμανση των τιμών μετά την ισχυρότερη από την αναμενόμενη δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Institute for Supply Management (ISM).

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού Δεκεμβρίου διαπραγματεύτηκαν στα 1.769,10 δολάρια η ουγκιά, σημειώνοντας αύξηση 0,06% στις 17.42 μ.μ.

Τη Δευτέρα, ο ISM ανακοίνωσε ότι ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Βιομηχανίας μειώθηκε στο 52,8% τον Ιούλιο, από 53% τον Ιούνιο. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα καθώς οι οικονομολόγοι αναζητούσαν πτώση στο 52,3%.

Οι αναγνώσεις άνω του 50% σε τέτοιους δείκτες διάχυσης θεωρούνται σημάδι οικονομικής ανάπτυξης και το αντίστροφο. Όσο πιο μακριά είναι ένας δείκτης πάνω ή κάτω από το 50%, τόσο μεγαλύτερος ή μικρότερος είναι ο ρυθμός μεταβολής.

Η αγορά χρυσού βλέπει ελάχιστη αντίδραση στα τελευταία οικονομικά δεδομένα καθώς οι αγορές συνεχίζουν να αφομοιώνουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της περασμένης εβδομάδας και τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell. Ο χρυσός έχει ωθηθεί σταθερά υψηλότερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων μετά το καλοκαίρι.

Στο υπόλοιπο συγκρότημα πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι είναι πτωτικό κατά 0,49% λίγο πάνω από τα 20 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,78% στα 907 $, ενώ το παλλάδιο σημείωσε μεγάλη άνοδο 3,80% στα 2182 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →