Εβδομαδιαία ανασκόπηση: Μια «εξωφρενική» πρόβλεψη για τον χρυσό το 2023, η Ρωσία εκτοξεύει δεκάδες πυραύλους σε πόλεις της Ουκρανίας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η Saxo Bank κάνει μια «εξωφρενική» πρόβλεψη για τον χρυσό το 2023, η Ρωσία εκτοξεύει δεκάδες πυραύλους στην Ουκρανία, οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου επιστρέφουν στα επίπεδα πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας. Κι άλλα...

💡 Απόσπασμα της εβδομάδας
«Πιθανότατα θα περάσουμε σε μια δεκαετία πολύ, πολύ κακής ανάπτυξης, στην οποία οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα βρεθούν τυχερές με μια ανάπτυξη 1% ετησίως, εάν είναι σε θέση να την επιτύχουν, και το πιο ατυχές από οτιδήποτε άλλο είναι ότι θα συνεχίσουν με υψηλά επίπεδα πληθωρισμού». Daniel Lacalle, επικεφαλής οικονομολόγος της Tressis Gestion


Επενδυτικά νέα

Η τιμή του χρυσού ανεβαίνει. Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός την τελευταία εβδομάδα του έτους, αλλά και στο σύνολο του 2022, υποστηριζόμενος από την πτώση του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές περίμεναν νέους οδηγούς της αγοράς.

🏦 Οι «εξωφρενικές προβλέψεις» της Saxo Bank για το 2023. Απαγόρευση παραγωγής κρέατος, εκτίναξη των τιμών του χρυσού και ψήφος της Βρετανίας υπέρ του «un-Brexit». (CNBC)


💡 Θα είναι ο χρυσός μια καλή επένδυση για το 2023; Διαβάστε το άρθρο μας στο FOCUS για να μάθετε.


📈 Ανεβαίνουν οι μετοχές. Οι τιμές των μετοχών εκτινάχθηκαν την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές κατευθύνθηκαν στις τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης του 2022, αλλά εξακολουθούν να οδεύουν προς τη χειρότερη χρονιά τους από το 2008. (CNBC)

 Οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου επιστρέφουν στα προπολεμικά επίπεδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην Ολλανδική Διευκόλυνση Μεταφοράς Τίτλων (TTF), την κύρια αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης, έπεσαν κάτω από τα 77 ευρώ (81,91 $) ανά μεγαβατώρα. (CNBC)

ftx Το έπος του FTX. Η FTX και ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της, Sam Bankman-Fried, πραγματοποίησαν δύο επιχειρηματικές επενδύσεις 100 εκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας χρήματα πελατών μέσω μιας θυγατρικής της FTX, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. (CNBC)

🚗 Μην σας «ενοχλεί πολύ η τρέλα του χρηματιστηρίου». Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει περίπου 68% για το έτος και είναι έτοιμες να κλείσουν τον χειρότερο μήνα, τρίμηνο και έτος που έχει καταγραφεί ποτέ. Ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ κατηγόρησε εν μέρει την αύξηση των επιτοκίων για τη μείωση της τιμής της μετοχής της Tesla. (Reuters)

Εικόνα της εβδομάδας

recession

Γνώμη
🤔 Τι να περιμένουμε το 2023. «Τα κρυπτονομίσματα, η τεχνολογία και τα ακίνητα έχουν χτυπηθεί άσχημα και θα παραμείνουν σε ευάλωτη θέση και για το επόμενο έτος. (Bloomberg Opinion)

Τι άλλο συμβαίνει

helmet Το Κίεβο στοχοποιήθηκε στις τελευταίες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις. Η Ρωσία εκτόξευσε ένα από τα μεγαλύτερα πυραυλικά πλήγματα του πολέμου, με στόχο μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβου και του Λβιβ στα δυτικά, κοντά στην Πολωνία. (Bloomberg)

 Δεν διαβλέπονται ειρηνευτικές συνομιλίες. Η Μόσχα δεν θα δεχτεί τη «φόρμουλα ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskiy ως βάση για διαπραγματεύσεις και πιστεύει ότι το Κίεβο δεν είναι ακόμα έτοιμο για πραγματικές ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. (RIA, Reuters)

Και τελικά...

🦓 Η φύση βρίσκεται σε κρίση και αυτή μόνο χειροτερεύει. Καθώς τα είδη εξαφανίζονται με ρυθμό που δεν παρατηρείται εδώ και 10 εκατομμύρια χρόνια, περισσότερα από 1 εκατομμύριο είδη βρίσκονται επί του παρόντος στο χείλος της εξαφάνισης. (Reuters)

Καλή χρονιά και τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →