ΧΡΥΣΟΣ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 19/01/2021

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (+0,27%) και το ασήμι (+1,65%) διαπραγματεύονται υψηλότερα μετά το άνοιγμα της ΕΕ σήμερα το πρωί. Τα συναισθήματα κινδύνου βελτιώθηκαν όλη τη νύχτα καθώς ο Nikkei 225 (+1,39%) και ο ASX (+1,19%) έκλεισαν υψηλότερα. Στην Κίνα, ο Shanghai αγωνίστηκε (-0,84%) , αλλά στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng έκλεισε με ένα μεγάλο -2,59% στο κόκκινο. Στο FX, το AUD και το NZD ανέκαμψαν έναντι του δολαρίου καθώς μια αδυνάμια του αμερικάνικου νομίσματος εμφανίστηκε ξανά.

 

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του Donald Trump ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν αναμένεται να παρευρεθεί αύριο στην ορκομωσία του Μπάιντεν, αλλά αντιθέτως έχει προγραμματιστεί ξεχωριστή εκδήλωση με τους δικούς του υποστηρικτές.

 

Η κινεζική διοίκηση δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει ξαφνική αλλαγή στη νομισματική πολιτική της για το 2021.

 

Καθώς οι ΗΠΑ ελείπαν χθες από την αγορά λόγω της ημέρας του Martin Luther King Jr ήταν μια πολύ ήσυχη συνεδρία. Ωστόσο, η Janet Yellen δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να «ενεργήσουν» όταν πρόκειται για την ανάκαμψη απο τον COVID-19. Πρόσθεσε, "Αυτή τη στιγμή, με τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, το πιο έξυπνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να δράσουμε δυνατά. Μακροπρόθεσμα, πιστεύω ότι τα οφέλη θα υπερτερούν κατά πολύ του κόστους".

 

Στο μέτωπο του covid, η Γερμανία ενδέχεται να επεκτείνει το τελευταίο κλείδωμα μετά τον Ιανουάριο καθώς παλεύει να αντιμετωπίσει τη νέα παραλλαγή του ιού. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να παραμείνει σε πλήρη κλείδωμα έως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Στην Ευρώπη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης καθώς η ψηφοφορία έφτασε στα 321 υπέρ έναντι 259 κατά του πρωθυπουργού.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, τα γερμανικά ZEW, οι αριθμοί παραγωγής χρυσού της Νοτίου Αφρικής, τα σχόλια από τους Haldane της BoE και η ακρόαση της Janet Yellen για την επιβεβαίωση της θέσης της ως γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών των HΠΑ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →