Τα νέα των πολύτιμων μετάλλων 18/01/2021

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωνουν άνοδο τη Δευτέρα με την προοπτική παράτασης των δημοσιονομικών κινήτρων των ΗΠΑ και των προσαρμοστικών νομισματικών πολιτικών, αν και ο χρυσός διατηρήθηκε κοντά στο χαμηλό 1-1 / 2 μηνών νωρίτερα καθώς το δολάριο επέκτεινε τα κέρδη. Ο χρυσός spot σημείωνει άνοδο 0,32% στα 1.834,40 $ ανά ουγκιά , αφού έπεσε πρώτα στα 1,809,90 $, το χαμηλότερο σημείο από τις 2 Δεκεμβρίου. Τα προθεσμιακά συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ ήταν σταθερά στα 1.831,80 $.

"Η νέα Αμερικανική κυβέρνηση θα παράσχει περισσότερα οικονομικά ερεθίσματα και επίσης η πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι απίθανο να μη γίνει πιο χαοτική στο μέλλον", δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank Eugen Weinberg "Ως εκ τούτου, είναι πιθανό να δούμε συνεχή υποστήριξη για τις τιμές του χρυσού." Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden περιέγραψε μια πρόταση πακέτου τόνωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα για να ξεμπλοκάρει η οικονομία και να επιταχυνθεί η διανομή των εμβολίων COVID-19.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell είπε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η άκρως φιλική στάση της κεντρικής τράπεζας με την οικονομία των ΗΠΑ που απέχει πολύ από τους στόχους του για τον πληθωρισμό και την απασχόληση.

Ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της υποτίμησης του νομίσματος, που είναι πολύ πιθανό να προκύψουν από τα τόσο μεγάλα μέτρα τόνωσης. Ωστόσο, ο Weinberg της Commerzbank είπε ότι ένα ισχυρότερο δολάριο, η οικονομική αισιοδοξία και οι ανησυχίες σχετικά με την Janet Yellen ως υποψήφιο υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, η οποία ενδέχεται να είναι περιοριστική από την πλευρά της δημοσιονομικής τόνωσης, ζυγίζει τις τιμές του χρυσού. Το αμερικανικό δολάριο σημείωσε άνοδο τεσσάρων εβδομάδων έναντι των ανταγωνιστικών νομισμάτων, καθιστώντας τον χρυσό ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. Αν και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί εν αναμονή περισσότερων δημοσιονομικών κινήτρων στις ΗΠΑ, ο χρυσός δεν είναι ο μόνος κερδισμένος - οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν επίσηςψκαι ζυγίστηκαν σε χρυσό, δήλωσε η Phillip Futures σε σημείωμα. Οι αποδόσεις του ομολόγου του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ κλιμακώθηκαν σε υψηλό 10 μηνών την προηγούμενη εβδομάδα. Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι σημείωνει άνοδο 0,5% στα 24,85 $ η ουγκιά, ενώ η πλατίνα ανέβηκε 0,56% στα 1.081,82 $ ενώ το παλλάδιο υποχωρεί 0,48% στα 2.380,71 $.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →