ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ 20/01/21

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός +0,94% και το ασήμι +1,23% είχαν καλή απόδοση κατά τη διάρκεια της νύκτας και συνεχίζουν και στη συνεδρίαση της ΕΕ. Το κίτρινο μέταλλο φαίνεται να έχει κάποια ανοδική τάση μετά το πέρασμα των 1850 $ / oz. Οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στην περιοχή της Ασίας ήταν μικτοί. Ο ASX (+0,41%) και ο Shanghai Composite (+0,47%) απέδωσαν καλά, ενώ αντίθετα ο Ιαπωνικός Nikkei έπεσε -0,38%. Για άλλη μια φορά το δολάριο Αυστραλίας ήταν ο νικήτης στον χώρο του συναλλάγματος, κινούμενο 0,56% υψηλότερα.

 

Σήμερα είναι η μέρα που ο Joe Biden μετακινείται στον Λευκό Οίκο και πραγματοποιείται η τελετή ορκομωσίας του. Υπήρξαν κάποιες προβλέψεις από μέσα ενημέρωσης ότι η σκληρή στάση για την Κίνα θα συνεχιστεί και στη νέα εποχή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς ο νέος υπουργός Εξωτερικών Blinken είπε ότι ο Τραμπ είχε δίκιο να έχει μια σκληρή στάση απέναντι στην Κίνα. Αργά στη συνεδρίαση των ΗΠΑ, υπήρξαν επίσης ορισμένες αναφορές ότι το πρόγραμμα τόνωσης του νέου προέδρου ίσως βρεί κάποια αντίσταση από τους Ρεπουμπλικάνους.

 

Υπήρξαν κάποια θετικά νέα για τη βιομηχανία μετάλλων. Η Volkswagen δήλωσε ότι αναμένει ότι οι πωλήσεις της στην αγορά αυτοκινήτων στην Κίνα θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019. Προσθέτοντας σε αυτό, τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι ο Πρόεδρος Xi θέλει περαιτέρω ανάπτυξη σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας στη χώρα.

 

Τη νύκτα υπήρχε κάποια θετικότητα στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς η δημοσίευση κερδών του Netflix έστειλε τη μετοχή 12% υψηλότερα. Παρόλο που η εταιρεία έχασε το EPS σε 1,19 $ έναντι 1,39 $ που αναμενόταν, κέρδισε στα έσοδα (6,64 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 6,626 δισεκατομμύρια δολάρια) και είπε ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιεί εξωτερική χρηματοδότηση για τις καθημερινές της δραστηριότητες.

 

Υπήρξαν και κάποια νέα από την ΕΚΤ, που ανέφερε ότι πρόκειται να ασχοληθεί με τον έλεγχο της καμπύλης αποδόσεων για τον περιορισμό των διαφορών μεταξύ των ισχυρότερων και ασθενέστερων οικονομιών της ΕΕ. Παραμένοντας στην ΕΕ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte κατάφερε να κερδίσει μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης. Θα χρειαστεί να κερδίσει μερικές ακόμη ψήφους στο μέλλον για μια πλήρη πλειοψηφία που θα μπορούσε να εγκρίνει ορισμένες βασικές νομοθεσίες.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας, περιλαμβάνονται τα CPI του Ηνωμένου Βασιλείου, το PPI της Γερμανίας, ο CPI της ΕΕ, ο CPI του Καναδά, η απόφαση επιτοκίου BOC, τα εβδομαδιαία αποθέματα πετρελαίου API και σχόλια από τον Bailey της BoE και οι δηλώσεις από τον νέο Πρόεδρο Joe Biden


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →