Ανοδικά κινείται ο χρυσός τη Παρασκευή, καθώς τα ανησυχητικά στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ οδήγησαν ορισμένους επενδυτές προς το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ανοδικά κινείται ο χρυσός τη Παρασκευή, καθώς τα ανησυχητικά στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ οδήγησαν ορισμένους επενδυτές προς το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο. Ωστόσο, το κίτρινο μέταλλο κατευθλυνεται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να αυξήσει επιθετικά τα επιτόκια όταν θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την επόμενη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξήθηκαν 1,28% στα 1.917,45 $ στις 3:16 μ.μ., αλλά έχουν υποχωρήσει περίπου 2% τον Απρίλιο.

Ένα αμερικανικό ΑΕΠ που συρρικνώθηκε κατά 1,4% το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα μπορούσε να μειώσει την πίεση στη Fed να σφίξει τόσο επιθετικά όσο άφησε να εννοηθεί, μια ρητορική που πίεσε τον χρυσό τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε στο Reuters ο στρατηγός της DailyFX, Ilya Spivak.

"Αυτό έχει δώσει στον χρυσό μια μικρή σανίδα σωτηρίας και χτύπησε λίγο πίσω το δολάριο. Δεν περιμένω όμως αυτές οι κινήσεις να συνεχιστούν", πρόσθεσε ο Spivak.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed ευθυγραμμίζονται γύρω από τα σχέδια για επιτάχυνση του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων το 2022. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συναίνεση σχετικά με το πόσο γρήγορος θα πρέπει να είναι ο ρυθμός για να αποφευχθεί μια οικονομική ύφεση.

Ωστόσο, ο χρυσός ορίστηκε για τη μεγαλύτερη μηνιαία ποσοστιαία πτώση του από τον Σεπτέμβριο του 2021, με το δολάριο και τις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ να ενισχύονται τον Απρίλιο μέχρι σήμερα. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, υποχώρησε την Παρασκευή, αλλά σταθεροποιήθηκε από το υψηλό 20 ετών που έφτασε έναντι των ανταγωνιστικών νομισμάτων κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

"Το εμπορευματικό τρένο, αλλιώς γνωστό ως δολάριο ΗΠΑ, θα πρέπει να επιβραδυνθεί κάποια στιγμή. Και αυτό θα μπορούσε να είναι καλό για τον χρυσό όταν συμβεί", δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής αγοράς του City Index, Matt Simpson, σε σημείωμα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,3% και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1,53%, ενώ η πλατίνα κερδίζει 2,95%. Και τα τρία μέταλλα κατευθύνονται για μηνιαίες πτώσεις.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →