Ο χρυσός υποχωρεί τη Πέμπτη σε χαμηλό δύο μηνών.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί τη Πέμπτη σε χαμηλό δύο μηνών. Ένα ισχυρότερο δολάριο έπληξε τη ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο και μια επικείμενη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ μείωσε επίσης το κλίμα για το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,06% στα 1.887 δολ. στις 12:06 μ.μ. αφού έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Φεβρουαρίου νωρίτερα στη συνεδρίαση. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, ανέβηκε την Πέμπτη και έφτασε στο υψηλό πενταετίας στα 103,28. Μια περαιτέρω ώθηση πάνω από το 103,82 θα το οδηγήσει σε επίπεδα που δεν έχουμε δει από τα τέλη του 2002.

Ο χρυσός παλεύει να διατηρηθεί πάνω από τα 1.900 δολάρια, αλλά έχει δει πιέσεις από το δολάριο και ο βασικός παράγοντας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της GoldSilver Central, Μπράιαν Λαν.

Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σταθεροποιήθηκαν επίσης, με τους επενδυτές να αναμένουν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την «περιοριστική» πολιτική που σχεδιάζει να ακολουθήσει η Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε το επιτόκιό της σταθερό στο -0,10% καθώς εξέδωσε την πολιτική της απόφαση νωρίτερα μέσα στην ημέρα, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δημοσιεύει επίσης το οικονομικό της δελτίο.

Με τις τιμές του χρυσού να αποτυγχάνουν να αυξηθούν παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και τον γρήγορο πληθωρισμό, οι επενδυτές μάλλον αποφάσισαν να ψάξουν αλλού, είπε ο Lan, προσθέτοντας ότι τα lockdown στην Κίνα ως απάντηση στις τελευταίες εστίες COVID-19 έχουν επηρεάσει τη ζήτηση από τον κορυφαίο καταναλωτή.

Η παγκόσμια ζήτηση για χρυσό αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2022 στο υψηλότερο των τελευταίων τριών ετών, λόγω των επενδυτών που ανησυχούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις πληθωριστικές πιέσεις, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,1% και η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 914,17 δολάρια, ενώ το παλλάδιο έκανε άλμα 1,2%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →