Κινδυνεύει η τιμή του χρυσού να πέσει 100 $ την επόμενη εβδομάδα;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υπερπουλήθηκε αυτή την εβδομάδα, αφού οι τιμές υποχώρησαν κάτω από τα 1.800 δολάρια την Πέμπτη. Και παρόλο που οι αναλυτές παραμένουν μακροπρόθεσμα σταθερά ανοδικοί στο χρυσό, για την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει ο κίνδυνος άλλης μιας πτώσης ακόμα και κάτω από τα 1.700 δολάρια.

 

Ο λόγος για την πίεση στο τέλος της εβδομάδας που πέρασε, ήταν το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και οι αυξανόμενες καμπύλες απόδοσης, σύμφωνα με αναλυτές. Το αμερικανικό δολάριο είναι πιθανό να παραμείνει ένας από τους πρωταρχικούς μοχλούς του χρυσού βραχυπρόθεσμα. Η άνοδος των 10ετών αποδόσεων αυξάνει επίσης τη δύναμη του δολαρίου των ΗΠΑ, καθώς περισσότερες εισροές κατευθύνονται στο δολάριο.

 

Η καθοδική κίνηση επιδεινώθηκε περαιτέρω από τεχνικές πωλήσεις, λόγω της επιβεβαίωσης του Death Cross, το οποίο συμβαίνει όταν ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών πλησιάζει το πέρασμα κάτω από τον μέσο όρο των 200 ημερών.

 

Αυτήν τη στιγμή, ο χρυσός βρίσκεται σε μια ουδέτερη περιοχή, και λογικά θα δούμε μια ανάκαμψη με το πιθανό αποτέλεσμα της επόμενης εβδομάδας να είναι ότι περισσότεροι επενδυτές να προσπαθήσουν να μπουν στην αγορά σε καλύτερη τιμή.

 

Το μάκρο-περιβάλλον παραμένει υποστηρικτικό για το χρυσό αφού εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την οικονομία. Τη Παρασκευή είδαμε τον τρίτο μήνα απογοητευτικών οικονομικών δεδομένων και διατρέχουμε τον κίνδυνο διπλής πτώσης. Η έκθεση απασχόλησης των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έδειξε ότι προστέθηκαν μόνο 49.000 θέσεις εργασίας. Οι αγορές δεν επικεντρώνονται ακόμη σε αυτό , αλλά θα το κάνουν. Θα συνεχίσουμε να έχουμε μαζική συσσώρευση χρέους.

 

Η σταθερή στήριξη της τιμής του χρυσού βρίσκεται στα χαμηλά της Πέμπτης στα 1.775 $. Η πρώτη ανοδική αντίσταση ανέρχεται στα 1.822-25 $ και μετά στα 1.850 $, ακολουθούμενη από τα 1.900 $. Μόλις κλείσουμε πάνω από 1.970 δολάρια, τότε θα έχουμε για άλλη μια φορά, μια αγορά ταύρων.

 

Επικίνδυνη ζώνη εξακολουθεί να υπάρχει, και αν οι τιμές κλείσουν κάτω από τα 1.766 δολάρια, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές ακόμα και κάτω από τα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά και γρήγορα, προειδοποίησαν οι αναλυτές

 

Τα δεδομένα για παρακολούθηση για την επόμενη εβδομάδα είναι σχετικά λίγα, με τα δεδομένα για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ να έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη και τις αξιώσεις ανεργίας για την Πέμπτη.

 

"Στις ΗΠΑ, ο πληθωρισμός γίνεται ένα εξέχον θέμα για τις χρηματοπιστωτικές αγορές με αυξανόμενη υποψία ότι η άνοδος του θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και πιο μακροχρόνια από ό, τι αναμένει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα", δήλωσε η ING. "Όσον αφορά την επόμενη εβδομάδα, αναζητούμε τον ΔΤΚ να αυξηθεί 0,4% από μήνα σε μήνα, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών βενζίνης κατά 10%… Αυτό θα ωθούσε το ετήσιο ποσοστό του ΔΤΚ στο 1,6%."


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →