Ο χρυσός +0,74% και το ασήμι +1,05% κινούνται υψηλότερα στο άνοιγμα της ΕΕ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (+0,74%) και το ασήμι (+1,05%) διαπραγματεύονται υψηλότερα στη πρωινή συνεδρίαση της ΕΕ. Ως αναφορά το κίτρινο μέταλλο αυτό είναι ευπρόσδεκτο μετά την μεγάλη πτώση που παρατηρήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Τα δύο γραφημάτα είναι πολύ διαφορετικά αυτήν τη στιγμή με το ασήμι να κάνει ακόμα υψηλότερα και υψηλότερα χαμηλά, αλλά ο χρυσός φαίνεται πιο πιεσμένος στο ημερήσιο γράφημα.

 

Το αίσθημα κινδύνου κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν αρκετά θετικό, καθώς ο Nikkei 225 (1,54%) και ο ASX (1,11%) διαπραγματεύτηκαν ανοδικά. Ο Shanghai Composite αντίθετα έπεσε 0,16% καθώς η κινεζική κεντρική τράπεζα συνεχίζει να αλλάζει τα μέτρα ρευστότητας. Οι αγορές συναλλάγματος ήταν αρκετά ήσυχες καθώς το δολάριο σταμάτησε την άνοδο του, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη κατά τη χθεσινή συνεδρία.

 

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σημείωνουν άνοδο, ενισχυμένες από τα ισχυρά κέρδη της BNP Paribas (PA: BNPP), καθώς και την αισιοδοξία ότι τα χειρότερα από την πανδημία έχουν τελειώσει και ότι ο Mario Draghi θα είναι σε θέση να σταθεροποιήσει το πλοίο στην Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ. Ο επικεφαλής της Γερουσίας της Ιταλίας, ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει περίπου 80-90% πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

 

Η ευρωζώνη επλήγη σοβαρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19, με το ΑΕΠ της περιοχής να μειώνεται κατά 0,7% το τελευταίο τρίμηνο του 2020, καθώς οι κυβερνήσεις εισήγαγαν νέους περιορισμούς και κλειδώματα για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τον ιό. Περισσότερα στοιχεία για αυτήν την επιβράδυνση εμφανίστηκαν την Παρασκευή, καθώς οι γερμανικές παραγγελίες εργοστασίων μειώθηκαν 1,9% τον Δεκέμβριο, μια απότομη πτώση από την αναθεωρημένη αύξηση 2,7% τον προηγούμενο μήνα.

 

Οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν την Παρασκευή, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τους σε ένα χρόνο, καθώς τα παγκόσμια αποθέματα συνεχίζουν να συρρικνώνονται με φόντο την πειθαρχία στις περικοπές της παραγωγής από τους μεγάλους παραγωγούς.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της ημέρας, στο επίκεντρο θα βρεθεί η επίσημη έκθεση για την απασχόληση των ΗΠΑ, με την αύξηση της απασχόλησης να αναμένεται να ανακάμψει τον Ιανουάριο καθώς οι αρχές άρχισαν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς στις επιχειρήσεις.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →