Το Φθηνότερο Περιουσιακό Στοιχείο στον Κόσμο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Το ασήμι ξεπέρασε σε αποδόσεις τον χρυσό το 2020, και το ίδιο κάνει μέχρι στιγμής και φέτος.Το ratio χρυσού-αργύρου έχει μειωθεί από 123 τον περασμένο Μάρτιο σε 64 σήμερα. Η απόδοση12 μηνών του αργυρού είναι επίσης ισχυρή, περίπου 60%. Ωστόσο, το ασήμι παραμένει μια από τις πιο υποτιμημένες επενδύσεις που μπορούν να αγοραστούν σήμερα.

 

Ανεξάρτητα από την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που θα το συγκρίνετε, το ασήμι προσφέρει καλύτερη αξία στους επενδυτές αυτήν τη στιγμή από σχεδόν οτιδήποτε άλλο. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ένα από τα λίγα περιουσιακά στοιχεία που εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα από το προηγούμενο υψηλό τους και συγκεκριμενα για το ασήμι αυτό το ιστορικό υψηλό είναι η τιμή των 50 δολαριών του 1980.

 

Τα ακόλουθα γραφήματα θα δείξουν πόσο πραγματικά υποτιμημένο είναι το ασήμι έναντι άλλων επενδυτικών οχημάτων. Οι παρακάτω πίνακες παραθέτουν την υψηλότερη τιμή κάθε περιουσιακού στοιχείου από το 1980, το υψηλότερο μέχρι το 2021 και, στη συνέχεια, το ποσοστό κέρδους ή ζημίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου 41 ετών. Ας ξεκινήσουμε με τα μέταλλα. Δείτε πόσο κέρδισε κάθε μέταλλο από το 1980 - εκτός από το ασήμι.

 

SILVER-OTHER METALS RATIO

 

Όλα τα μέταλλα εχούν σημειώσει ανόδους μετρούμενες ποσοστιαία με διπλά ή τριπλά ψηφία (και μερικά με τετραπλά ψηφία). Όχι όμως το ασήμι, το οποίο παραμένει 43% κάτω από το υψηλό του πριν από 41 χρόνια.

 

Μόλις αρχίσαμε…

 

Εδώ είναι το ασήμι σε σύγκριση με τα τρόφιμα...

 

SILVER TO FOOD COMMODITIES RATIO

 

Το ασήμι είναι φθηνότερο από τα περισσότερα είδη διατροφής με τα περισσότερα να είναι πολύ πάνω από το υψηλό τους του 1980. Ο καφές είναι χαμηλότερα αλλά όχι τόσο όσο το ασήμι. Μόνο η ζάχαρη είναι το τρόφιμο με χειρότερες αποδόσεις από το ασήμι, από το 1980.

 

Ακολουθεί μια σύγκριση του αργύρου με τη ξυλεία και το πετρέλαιο

 

SILVER TO OIL RATIO.

Μόνο το αργό πετρέλαιο είναι φθηνότερο από το ασήμι. Οι τιμές ξυλείας αυξήθηκαν με τριπλά ψηφία ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης σχεδόν διπλασιάστηκε.

 

Και μετά υπάρχουν οι αγορές μετοχών και ακινήτων…

 

SILVER TO STOCK RATIO

 

Ο S&P 500 έχει αυξηθεί 27 φορές, ο Dow σχεδόν 10 φορές και οι τιμές των κατοικιών 4 φορές. Αλλά το ασήμι παραμένει 43% κάτω από το υψηλό του 1980.

 

Αλλά σίγουρα, η πιο δραματική σύγκριση είναι με το Bitcoin...

 

SILVER VS BITCOIN

 

Από την ημέρα της πίτσας - όταν αγοράστηκαν δύο πίτσες με 10.000 bitcoin – το διάσημο κρυπτονόμισμα έχει αυξηθεί σχεδόν 1,4 δισεκατομμύρια τοις εκατό. Είναι η μεγαλύτερη άνοδος κάθε περιουσιακού στοιχείου στην ιστορία, συμπεριλαμβανομένης και της μανίας της τουλίπας.

 

Παρεμπιπτόντως, έχουμε πελάτες, κατόχους bitcoin πού ρευστοποίησαν μερικά από τα μεγάλα κέρδη τους στα cryptos και αγοράζουν υποτιμημένο ασήμι (και χρυσό). Έχουν ήδη ξεκινήσει τη δική τους μεταφορά πλούτου, και ίσως πρέπει και εσείς να σκεφτείτε να ακολουθήσετε τα βήματά τους με ένα μέρος των κερδών σας από τα cryptos.

 

Το μήνυμα από όλα αυτά είναι σαφές: Το ασήμι είναι το πιο υποτιμημένο περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να αγοράσει ένας επενδυτής αυτήν τη στιγμή. Συνδυάστε αυτό το γεγονός με όλες τις δυνάμεις που μπορούν να το ωθήσουν υψηλότερα και η αγορά αργύρου θα μπορούσε να προσφέρει μερικά από τα μεγαλύτερα κέρδη οποιασδήποτε επένδυσης τα επόμενα χρόνια.

 

 


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →