Το ασήμι ετοιμάζεται για την επόμενη εκρηκτική κίνηση.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

5 πραγματικότητες για το ασήμι - και αυτό που σηματοδοτούν είναι μπροστά...

Κοιτάζοντας την αγορά αργύρου τα τελευταία 50 χρόνια, μας αποκαλύπτει μερικές πολύ σαφείς τάσεις. Τάσεις τόσο ισχυρές στην πραγματικότητα, που μπορούμε λογικά να προβλέψουμε τι έρχεται μπροστά για την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

Εδώ είναι πέντε πραγματικότητες σχετικά με το ασήμι που, με βάση την ιστορία, δείχνουν τι έρχεται για ένα από τα αγαπημένα μας νομισματικά μέταλλα…Πραγματικότητα # 1: Οι διορθώσεις είναι φυσιολογικές και είναι φίλος μας


Οι περισσότεροι επενδυτές αργύρου γνωρίζουν ότι η τιμή είναι ευμετάβλητη - είναι μια μικρή αγορά, ώστε ένα μικρό ποσό κεφαλαίου μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή.


Αυτή η μεταβλητότητα περιλαμβάνει, φυσικά, διορθώσεις. Και η τοποθέτησή τους σε γράφημα δείχνει ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια μιάς αγοράς ταύρων, οι διορθώσεις αφθονούν.

Αυτό το γράφημα καταγράφει κάθε διόρθωση 5% ή μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2020.

            silver corrections

 
Υπήρξαν 16 διορθώσεις 5% ή περισσότερο τους τελευταίους 16 μήνες. Και όμως, δείτε το κέρδος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου: 69%.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης διάρκειας ενός ράλι του ασημιού (1979-1980) δείτε πόσες διορθώσεις έγιναν.

            silver correction 1979-1980

 

Στους τελευταίους 13 μήνες της μανίας 1979/80, υπήρχαν 13 διορθώσεις 6,5% ή μεγαλύτερες. Όπως και στη τελευταία περίοδο 16 μηνών, αυτό είναι κατά μέσο όρο ένα ανά μήνα.

Στην πραγματικότητα, αυτή η αστάθεια είναι ο λόγος για τον οποίο θα κερδίσουμε περισσότερα από το ασήμι σε σχέση με το χρυσό…Πραγματικότητα # 2: Το ασήμι έχει πάντοτε ξεπεράσει το χρυσό στις Bull Μarkets
Η μεγαλύτερη μεταβλητότητα του αργύρου σημαίνει ότι έχει ιστορικά ξεπεράσει το χρυσό στις αγορές ταύρων.

Εδώ είναι οι πέντε μεγάλες αγορές ταύρων στο χρυσό και το ασήμι, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας αγοράς (από τα χαμηλά κάθε μετάλλου τον περασμένο Μάρτιο, έως τις 21 Απριλίου).


                                     silver vs gold

 

Είναι κάτι που πολλοί ασημένιοι επενδυτές γνωρίζουν, αλλά αξίζει να τονιστεί σε όσους μπορεί να είναι απογοητευμένοι από τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην άνοδο της τιμής


Πραγματικότητα # 3: Οι τιμές αυξάνονται ξαφνικά και βίαια
Η ιστορία δείχνει ότι η τιμή του αργύρου μπορεί να αναφλεγεί και να φουσκώσει σαν πύραυλος.

Αυτές οι αιχμές συνήθως δεν είναι μικρές, αν και είναι συνήθως βραχύβιες. Εδώ είναι κάθε ασημένια ακίδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, αλλά και πόσο σύντομα κράτησαν.

                silver spikes

 

Αν μετρήσουμε κατά μέσο όρο όλες αυτές τις αιχμές, βρίσκουμε ότι κατά μέσο όρο, όταν το ασήμι αυξάνεται, η τιμή αυξάνεται 150% σε μια περίοδο 7 μηνών.


Υπάρχει ένα σημαντικό σημείο για το πώς ξαφνικά συμβαίνουν αυτές οι αιχμές: πρέπει να επενδύσετε πριν ξεκινήσουν.

• Μια άλλη άνοδος στην τιμή του αργύρου έρχεται.

Πραγματικότητα # 4: Η τρέχουσα Bull Bull μόλις ξεκινά
Ορισμένοι επενδυτές παραπονιούνται ότι η τιμή παρέμεινε στάσιμη και αδύναμη από την άνοδο του περασμένου Αυγούστου. Αλλά αυτή η συμπεριφορά είναι στην πραγματικότητα ιστορικά φυσιολογική - και δεν σημαίνει ότι δεν θα εκραγεί ξανά στο εγγύς μέλλον…


Εδώ είναι η μεγαλύτερη αγορά ταύρων του ασημιού, από το 1976 έως τον Ιανουάριο του 1980, μαζί με την τρέχουσα (από τα χαμηλά του Μαρτίου 2020). Παρατηρήστε πόσο αδρανής ήταν η τιμή του αργύρου και για τα πρώτα τρία χρόνια αυτής της αγοράς ταύρων, προτού ξεκινήσει η μανία…

           silver bull markets

 

Η τιμή του αργύρου κέρδισε πάνω από 1.200% σε αυτήν την αγορά ταύρων, τα περισσότερα από τα οποία σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Η τρέχουσα αγορά ταύρων μας παρουσιάζει μέχρι στιγμής παρόμοια συμπεριφορά.

Πραγματικότητα # 5: Δεν αφορά μόνο την τιμή
Σαν σκέψη, τι γίνεται αν σας λέγαμε ότι η τιμή του αργύρου θα κορυφωθεί στα 85 $ η ουγκιά; Πολύ χαμηλα, σωστά; Τι γίνεται όμως αν σας έλεγα ότι στα 85 $ θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα σπίτι με μόλις τρία κιβώτια από ασήμι Eagles (ή Maples Leafs, κ.λπ.);

Αυτό ακριβώς μπόρεσαν να κάνουν οι ασημένιοι επενδυτές τον Ιανουάριο του 1980.
            silver -real estate ratio


Στην κορυφή της αγοράς, οι ασημένιοι επενδυτές μπορούσαν να αγοράσουν ένα σπίτι μέσης αξίας στις ΗΠΑ με μόλις 1.464 ουγκιές.

Δεδομένου ότι το ασήμι είναι χρήμα, αυτό που μετράει είναι αυτό που μπορείτε να αγοράσετε με αυτό.

Υπάρχει ακόμα ένα πλεονέκτημα: όταν οι αναλογίες όπως αυτή φτάνουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα - ανεξάρτητα από το ποιά είναι η τιμή του αργύρου τότε - ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να βγείτε.

Αλλά αντί να επικεντρωθούμε στην τιμή…

• Κοιτάξτε πόσο ασήμι, τι μπορεί να σας αγοράσει (το ίδιο και με το χρυσό) για να προσδιορίσετε την αξία του και ενδεχομένως πότε είναι η ώρα να βγείτε.

Αυτές οι πέντε πραγματικότητες από την ιστορία είναι σημαντικές για τους επενδυτές. Ασήμι…

• Έχει πολλές διορθώσεις, ακόμη και σε bull markets

• Πάντα ξεπερνά το χρυσό

• Ανοίγει ξαφνικά και βίαια

• Προετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη αύξηση

• Θα μας αγοράσει κάποια μέρα ένα σπίτι με ένα μέτριο αριθμό ουγκιών.

Δεδομένης της φύσης του DNA του ασημιού, το μήνυμα για εμάς τους επενδυτές είναι αληθινά σαφές:

• Προετοιμαστείτε τώρα για την επόμενη μεγάλη πορεία.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →