Πόσο έχει ξεχυλώσει ο ισολογισμός της Fed;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Είστε περίεργοι να μάθετε;

Λοιπόν, από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021, το δημόσιο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αυξηθεί πάνω από 4,44 τρισ.

Συνολικά, τα τελευταία 14 χρόνια, το χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε από λιγότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε 28 τρισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.

 

 

united-states-government-debt

 


Αυτό σημαίνει ότι το χρέος των ΗΠΑ ανέρχεται τώρα στο 134% του ΑΕΠ.

Ένας ανατριχιαστικός αριθμός όταν οι αναλυτές επισημαίνουν ότι σχεδόν όλες οι χώρες που έχουν φτάσει σε επίπεδο χρέους 130% του ΑΕΠ τα τελευταία 200 χρόνια κατέληξαν να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους κατά τα επόμενα χρόνια μέσω πληθωρισμού, υποτίμησης κ.λπ.

Και το χρέος δεν φαίνεται να πρόκειται να επιβραδυνθεί καθώς η γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε πρόσφατα ένα σχέδιο διάσωσης 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Λευκός Οίκος πιέζει επί του παρόντος για ένα τεράστιο σχέδιο υποδομής πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αλλά ίσως αυτά τα πρόσφατα τρισεκατομμύρια τυπωμένα δολάρια δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Ίσως η οικονομική ανάκαμψη να διασφαλίσει ότι οι πληρωμές χρέους θα παραμείνουν διαχειρίσιμες και οι ΗΠΑ δεν θα χρεοκοπήσουν πνιγμένες από το χρέος τους.

Ίσως ο πληθωρισμός να διατηρηθεί υπό έλεγχο (παρά τις ήδη αυξανόμενες τιμές των εμπορευμάτων και των τροφίμων).

Ίσως αυτό να μην επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία.

Αλλά ίσως, τώρα θα μπορούσε επίσης να είναι η ώρα να προστατεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία με λίγο χρυσό, για κάθε περίπτωση.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →