Ο Sam Zell, δια βίου σκεπτικιστής του χρυσού, κάνει στροφή

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

                                                           

Ποτέ μην πείτε ποτέ: ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Sam Zell αγόρασε χρυσό για πρώτη φορά.

Πώς αισθάνεται;


Ο Zell είπε σε μια συνέντευξη στο Bloomberg TV.
"Είναι πολύ αστείο γιατί έχω περάσει την καριέρα μου ρωτώντας: γιατί να θέλει κάποιος να κατέχει χρυσό;"
                                              sam zell
Αλλά τι τον έκανε να αλλάξει γνώμη;

Ο πληθωρισμός.

"Ω, το βλέπουμε παντού. Διαβάζετε για τις τιμές ξυλείας, αλλά εμείς το βλέπουμε σε όλες τις επιχειρήσεις μας", σημείωσε.

"Όταν βλέπετε την υποτίμηση του νομίσματος, ρωτάτε τι να κρατήσω; Προφανώς, μία από τις φυσικές αντιδράσεις είναι η αγορά χρυσού", τόνισε ο Ζελ και συνέχισε να προσθέτει ότι η τρέχουσα κατάσταση θυμίζει πολύ τη δεκαετία του 1970. "

Τι ακριβώς συνέβη στη δεκαετία του 1970;

Τη δεκαετία του 1970 σημειώθηκαν μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού στην πρόσφατη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, με τα επιτόκια να αυξάνονται σχεδόν στο 20%. Ορισμένοι οικονομολόγοι αποδίδουν αυτόν τον Μεγάλο Πληθωρισμό κυρίως σε απερίσκεπτες νομισματικές πολιτικές.

Και τι συμβαίνει σήμερα;

Τον Μάρτιο, οι τιμές των καταναλωτών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,6% που αποδείχθηκε η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση σε σχεδόν 10 χρόνια.

Ο πληθωρισμός επιταχύνεται τώρα λόγω πολλών παραγόντων: ακραίες εκτυπώσεις χρημάτων, τεταμένες αλυσίδες εφοδιασμού ή αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων, οι οποίες έχουν ήδη αποδώσει στις τιμές της προθεσμιακής ξυλείας πάνω από 500% από τις αρχές Απριλίου 2020.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Fed συνεχίζει να λέει ότι ο πληθωρισμός είναι «παροδικός» και έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την πολιτική χαμηλών επιτοκίων.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Ο Σαμ Ζελ πιστεύει ότι θα μπορούσε.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →