Η Palantir ταύρος στο χρυσό και οι μαύροι κύκνοι.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η Palantir, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας αιχμής, έκανε πρόσφατα μια κίνηση που αιφνιδίασε τον κόσμο των ειδήσεων και των επενδύσεων.

Η εταιρεία αγόρασε ράβδους χρυσού αξίας 50,7 εκατομμυρίων δολαρίων για να προστατευτεί από το απρόβλεπτο.

O COO της Palantir, Shyam Sankar, εξήγησε αυτήν την απροσδόκητη κίνηση από μια εταιρεία τεχνολογίας:

«Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ένα μέλλον με περισσότερους μαύρους κύκνους», είπε.

Τι ακριβώς είναι ο μαύρος κύκνος;

Είναι ένα σπάνιο γεγονός που δεν μπορεί να προβλεφθεί ή να υπολογιστεί και το οποίο μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές ζημιές στην οικονομία.

Για παράδειγμα, η κατάρρευση της αγοράς κατοικιών στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008 ή η φούσκα του 2001 dotcom ήταν γεγονότα μαύρου κύκνου.

Και τώρα, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να προετοιμαστεί για ένα νέο γεγονός μαύρου κύκνου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρεία εκποίηση και σε ακόμα πιο μεγάλη διόρθωση.

Τι μας λέει λοιπόν η κίνηση της Palantir;

Ο φυσικός χρυσός εξακολουθεί να θεωρείται ως το απόλυτο αντισταθμιστικό asset.

Σε έναν κόσμο μηδενικών επιτοκίων και φουσκωμένου πληθωρισμού, ακόμη και οι τεχνολογικές εταιρείες αιχμής όπως η Palantir φαίνεται να κατανοούν τον βασικό ρόλο του χρυσού σε ένα χαρτοφυλάκιο επενδύσεων: "αντικατοπτρίζει περισσότερο μια κοσμοθεωρία", εξήγησε ο COO της εταιρείας.

"Είναι νέα χρήματα (της τεχνολογίας) που αγοράζουν επενδύσεις στο παλιό σχολείο, δεν πρόκειται ποτέ για την ποσότητα αλλά για το συναίσθημα", δήλωσε η Nicky Shiels, επικεφαλής στρατηγικής για μέταλλα στην MKS PAMP GROUP.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Palantir μπορεί να προστατεύει τον εαυτό της για έναν καλό λόγο.

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτό που κάνει η εταιρεία και την τεράστια ικανότητά της να αναλύει μεγάλα δεδομένα και να αναγνωρίζει τάσεις, νομίζω ότι έχουν κάτι», λέει ο διευθυντής της Goehring & Rozencwajg, Leigh Goehring.

"Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι μια εταιρεία που φέρεται να έχει στενούς δεσμούς με τις αμερικανικές υπηρεσίες άμυνας και ευφυΐας αγοράζει χρυσό, ειδικά επειδή φέρεται να αγοράζει για να αντισταθμίσει τις εκδηλώσεις πιθανού" μαύρου κύκνου "," Luke Gromen, ιδρυτής του Forest For the Trees LLC.


Τα προειδοποιητικά σήματα μαύρου κύκνου της Palantir θα είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προσέξετε τους επόμενους μήνες και είναι πιθανό οι επενδυτές να παρακολουθούν τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας. Αλλά είναι ήδη ένα ενδεικτικό παράδειγμα της δύναμης του χρυσού ως αντιστάθμιση και διαφοροποιητή χαρτοφυλακίου σε εποχές όπως αυτές.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →