Ασήμι, ένα μέταλλο με δύο όψεις (όπως ακριβώς το Janus της αρχαίας Ρώμης)

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ασημί, ένα μέταλλο με δύο όψεις (όπως ακριβώς το Janus της αρχαίας Ρώμης)

                                                                        

                               JANUS SILVER COIN

 

Η περασμένη εβδομάδα ήταν μια γεμάτη εβδομάδα για την αγορά ασημιού!

 

Η τιμή του αργύρου άρχισε να ανεβαίνει και η ζήτηση για φυσικά προϊόντα ακολούθησε γρήγορα.

 

Οι περισσότεροι έμποροι λιανικής πώλησης σύντομα αποκάλυψαν ότι εξαντλήθηκε το απόθεμα και το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ έφτασε ακόμη και να πει ότι δεν είχε ζήσει τόσο υψηλό επίπεδο ζήτησης από το 2010!

 

Με τα πράγματα να επιβραδύνονται λίγο, νιώθουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναλύσουμε τα ασημένια θεμελειώδη.

 

Το ασήμι είναι ένα υποτιμημένο εργαλείο που φέρει δύο πρόσωπα ένα νομισματικό και ένα βιομηχανικό.

 

Το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων σε συνδυασμό με την εκτός ελέγχου εκτύπωση χρημάτων είναι ένα κοκτέιλ για τη μαζική υποτίμηση των “fiat” νομισμάτων που θα ακολουθήσει, και το ασήμι ως νομισματικό εργαλείο και ασφαλές καταφύγιο σίγουρα θα βρεί το πρωταγωνιστικό ρόλο που του αρμόζει.

 

Αλλά σήμερα, θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στον λιγότερο γνωστό αλλά βασικό ρόλο του ασημιού σε μια μεταβαλλόμενη βιομηχανία:

 

                                                       ⚡ Ηλεκτρισμός ⚡

 

Με απλά λόγια, το ασήμι μεταφέρει ηλεκτρισμό καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο μέταλλο. Με την αξιοποίηση νέων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας στο επίκεντρο της τρέχουσας αλλαγής μας από μια κοινωνία που βασίζεται στον άνθρακα σε μια κοινωνία ηλεκτρικής ενέργειας, γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι πιθανότατα θα χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο ασήμι.

 

Ας ρίξουμε μια ματιά στην αυξανόμενη ζήτηση για ασήμι που χρησιμοποιείται στα ηλιακά πάνελ, για παράδειγμα.

 

             silver demand for solar

Όπως μπορείτε να δείτε, από το 2008, η ζήτηση για ασήμι που χρησιμοποιείται σε ηλιακούς συλλέκτες κυμαίνεται από 0 σε πάνω από 100 εκατομμύρια ουγκιές ετησίως!

 

Και αυτή η μάλλον νέα χρήση για το ασήμι δεν περιορίζεται μόνο στα ηλιακά πάνελ: το μέταλλο χρησιμοποιείται επίσης ευρέως ως κρίσιμο συστατικό στα ηλεκτρικά οχήματα.

 

Παρακάτω είναι μια «προσεκτική» εκτίμηση από το Silver Institute της προβλεπόμενης ζήτησης αργύρου από τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

 

             silver demand for EV

 

Περιττό να πούμε ότι η ζήτηση για πράσινες τεχνολογίες όπως τα ηλιακά πάνελ και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Και με το ασήμι να είναι τόσο σημαντικό συστατικό και των δύο, φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου.

 

Με τους Millenians και τη Γενιά Z να ακολουθούν, αναμένεται μόνο παρά να αυξήθει περαιτέρω η ζήτηση ηλεκτρικών τεχνολογιών, άρα αναγκαστικά το μέλλον θα πάρει έντονες ασημί αποχρώσεις.

 

 


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →