ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ 13/01/21

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού με το πιο ενεργό συμβόλαιο Comex του Φεβρουαρίου 2021, διαπραγματεύτηκε σε υψηλά επίπεδα χθες το βράδυ στα 1864 $, προτού επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος των κερδών, κλείνοντας κατά 4,30 $ (+ 0,23%) και επί του παρόντος κυμαίνεται στα 1855 $ περίπου.

 

Αυτό θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη συνεχόμενη φορά κατά την οποία ο χρυσός θα κλείσει υψηλότερα από την προηγούμενη ημέρα. Την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού κατάφεραν να διαπραγματευτούν στο υψηλό των 1960 δολαρίων προτού το συναίσθημα της αγοράς μετατραπεί γρήγορα σε πτωτική τάση, δημιουργώντας πίεση πώλησης, που θα διαρκούσε για τρεις ημέρες και θα μειώνε τα συμβόλαια χρυσού στα 1908 δολάρια.

 

Ωστόσο, ήταν η Παρασκευή 8 Ιανουαρίου όταν οι συμμετέχοντες στην αγορά είδαν την πιο απότομη πτώση μιας ημέρας από τις 9 Νοεμβρίου 2020. Τα χρυσά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης άνοιξαν περίπου στα 1915 $, αλλά η πίεση πώλησης πίεσε σημαντικά το πολύτιμο κίτρινο μέταλλο στα 1835 $. Την περασμένη Παρασκευή οι τιμές του χρυσού άνοιξαν πάνω από τους κινητούς μέσους όρους 100-, 50- και 200 ημερών και έκλεισαν κάτω και από τους τρεις βασικούς μέσους όρους. Αυτή είναι η πρώτη φορά από τις 27 Νοεμβρίου που η τιμή του χρυσού διαπραγματεύτηκε και έκλεισε κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 200 ημερών. Ο μέσος όρος των 200 ημερών είναι ευρέως αποδεκτός ως ένδειξη της μακροπρόθεσμης κατεύθυνσης τάσης και της ορμής. Με απλά λόγια, εφόσον ένα εμπόρευμα διαπραγματεύεται πάνω από τον μέσο όρο θεωρείται ότι βρίσκεται σε μια μακροπρόθεσμη ανοδική φάση, αντιθέτως όταν ένα εμπόρευμα διαπραγματεύεται κάτω από τον μέσο όρο αυτό σημαίνει ότι η δράση των τιμών βρίσκεται σε έναν μακροπρόθεσμο bearish κύκλο.

 

Αν και στο χαμηλό της Δευτέρας βρέθηκε κάτω από τα 1820 $ για μια στιγμή, οι τιμές ανέκαμψαν και ο χρυσός έκλεισε για άλλη μια φορά πάνω από τα 1850 $. Αυτό σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο εύρος τιμών μεταξύ της τιμής ανοίγματος και κλεισίματος να είναι πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών. Είναι επίσης μια ισχυρή ένδειξη ότι η τιμολόγηση του χρυσού προσπαθεί να δημιουργήσει μια βάση πριν προχωρήσει σε υψηλότερες τιμές. Οι τεχνικές μελέτες μας δείχνουν ότι υπάρχουν δύο κύρια επίπεδα αντίστασης. Το πρώτο επίπεδο εμφανίζεται στον κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών του χρυσού που επί του παρόντος καθορίζεται στα 1869,40 $. Το επόμενο επίπεδο βρίσκετε στον κινούμενο μέσο όρο των 100 ημερών στα 1896,30 $. Το βασικό και κρίσιμο επίπεδο στήριξης που πρέπει να διατηρηθεί είναι τα 1841 $ που είναι η τρέχουσα τιμή του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών. Οι ισχυρές βασικές αρχές εξακολουθούν να υποστηρίζουν ιδιαίτερα τις υψηλότερες τιμές του χρυσού. Όσο ο χρυσός παραμένει πάνω από τα $ 1840, τα τρέχοντα θεμελιώδη γεγονότα που έκαναν τις τιμές του χρυσού να σημειώσουν το ρεκόρ όλων των εποχών το περασμένο έτος, συνεχίζουν να καταστρέφουν την παγκόσμια οικονομία.

 

Η παγκόσμια πανδημία είναι άμεσα υπεύθυνη για τα τρισεκατομμύρια δολάρια που χρειάζονται χώρες σε όλο τον κόσμο για βοήθεια και οικονομική υποστήριξη για εκατομμύρια άτομα που δεν διαθέτουν δυνατότητα επιβιώσης , καθώς και αμέτρητες επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό τεράστια πίεση. Ο εκλεγμένος Προέδρος Joe Biden, αναμένεται να παρουσιάσει ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα τόνωσης στην ιστορία. Ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπήρχε εξαιρετικά ανάγκη για επιπλέον οικονομική ανακούφιση για τους Αμερικανούς «τώρα». Αυτή η ανακοίνωση ήρθε μετά την τελευταία έκθεση εργασίας του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, η οποία έδειξε απώλειες για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες. Η πιο σημαντική ημέρα αυτής της εβδομάδας είναι η Πέμπτη, όταν ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μπάιντεν θα «θέσει τις βάσεις» για το πακέτο ανακούφισης COVID-19. Το πακέτο βοήθειας που θα παρουσιάσει θα μπορούσε εύκολα να επισκιάσει τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια που εχουν ήδη διατεθεί για τους δύο πρώτους γύρους δημοσιονομικής τόνωσης από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τους τελευταίους έξι μήνες. Τα τρισεκατομμυρία δολαρία που θα “εκτυπωθούν” θα μπορούσε εύκολα να είναι η μεγαλύτερη δαπάνη που έχουν πραγματοποιησεί ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας, η οικονομική επίπτωση θα γίνει σίγουρα αισθητή τα επόμενα χρόνια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →