Week ahead - Θα πυροδοτήσει ένα ακόμη μεγαλύτερο ράλι αυτό το επίπεδο της τιμής του χρυσού;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά από μια σταθερή έκρηξη άνω των 1.850 $ η ουγκιά, ο χρυσός θα μπορούσε να είναι έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη. Αλλά πρώτα, το πολύτιμο μέταλλο πρέπει να ξεπεράσει αυτό το επίπεδο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ο πληθωρισμός που επιταχύνεται σε υψηλά τριών δεκαετιών στις ΗΠΑ έχει ωθήσει τους επενδυτές προς τον χρυσό, με το πολύτιμο μέταλλο να σημειώνει άνοδο σχεδόν 3% την εβδομάδα και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού Comex Δεκεμβρίου τελευταία να διαπραγματεύονται στα 1.865,90 δολάρια.

"Τα πάντα έχουν να κάνουν με τον πληθωρισμό. Η αγορά έχει αρχίσει να αποδέχεται το γεγονός ότι ο πληθωρισμός θα είναι πιο μακροχρόνιος. Θα χρειαστούν χρόνια για να διορθωθούν τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω της πανδημίας, όλων των κινήτρων και των τόννων αδρανούς ζήτησης." δήλωσε ο ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της RJO Futures, Frank Cholly, .

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο εύρος συναλλαγών των 1.835$-1.875$ για τον χρυσό. Μια κίνηση παρακάτω θα έδειχνε το τέλος του τρέχοντος ράλι, ενώ μια κίνηση παραπάνω θα μπορούσε να προκαλέσει μια κίνηση προς τα 2.000 $ η ουγγιά.

"Αυτό που θα είναι κρίσιμο για τη διατήρηση αυτού του ξεσπάσματος είναι ότι η αγορά μπορεί να κρατήσει τα1.835 $. Θέλουμε να είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε τις τιμές πάνω από εκεί", είπε. "Από την άλλη πλευρά, ένα κλείσιμο πάνω από $1.875 θα πυροδοτούσε ένα δευτερεύον ράλι στα $1.900-25. Πιστεύω ότι μπορεί να δούμε $2.000 μέχρι το τέλος αυτού του έτους."

Έτσι λειτουργεί η τεχνική αγορά, εξήγησε ο Τσόλι. Εάν αφαιρεθεί το ανώτερο εύρος συναλλαγών, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να αισθάνονται τον φόβο ότι θα χάσουν, κάτι που θα προκαλέσει περισσότερες αγορές.

«Τα περισσότερα εμπορεύματα, ειδικά της ενέργειας, ήταν πολύ ισχυρά τον τελευταίο καιρό και ο χρυσός έχει κολλήσει σε μια πλάγια αγορά τους τελευταίους πέντε μήνες», είπε. «Ο χρυσός συμβιβάζεται με την ιδέα ότι πρέπει να είναι ένας πληθωριστικός αντισταθμιστής».

Η πορεία προς τα 1.900 δολάρια είναι πολύ σαφής τώρα, δήλωσε ο συνδιευθυντής της Walsh Trading, Sean Lusk. "Ο χρυσός κάτω από τα 1.800 δολάρια θεωρήθηκε ως μια καλή ευκαιρία αγοράς. Πρέπει να προσέξουμε εάν οι τράπεζες προσπαθούν να εισέλθουν και να αντισταθμίσουν αυτό το πράγμα. Οι προοπτικές για τους πρώτους δύο μήνες του 2022 είναι καλές. Βλέπουμε ένα ράλι στο τέλος του έτους που συνεχίζεται Ιανουάριο και Φεβρουάριο», είπε ο Lusk.

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο χρυσός να πάρει μια ανάσα πριν κινηθεί υψηλότερα την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της TD Securities, Bart Melek. Ο χρυσός θα πρέπει να κινηθεί πάνω από τα 1.875 δολάρια η ουγγιά για να επιχειρήσει μια πορεία στα υψηλά ρεκόρ του 2020 πάνω από τα 2.000 δολάρια.

"Έχουμε περίπου δύο μήνες πριν η Federal Reserve να πρέπει να στραφεί σε μια πιο επιθετική αφήγηση. Εν τω μεταξύ, θα μπορούσαμε να δούμε σημαντικά επίπεδα στο χρυσό καθώς περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να λένε ότι η Fed βρίσκεται πίσω από την καμπύλη. Θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να φτάσουμε τα υψηλά όλων των εποχών στις αρχές του 2022», είπε ο Melek.

Μόλις η Fed γίνει πιο επιθετική και αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, η αρχική αντίδραση του χρυσού θα είναι να πέσει χαμηλότερα. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, ο χρυσός μπορεί να σημειώσει κέρδη καθώς η Fed συνεχίζει να συσφίγγεται αργά, σημείωσε ο Melek.

«Αν το επιτόκιο των κεφαλαίων της Fed αυξηθεί κατά 25 μονάδες βάσης και ο πληθωρισμός κυμαίνεται στο 4,5%, αυτό εξακολουθεί να είναι μια πολύ διευκολυντική πολιτική», είπε.

Δεδομένα για παρακολούθηση

Τα δύο πιο σημαντικά μακροοικονομικά γεγονότα που θα παρακολουθήσετε την επόμενη εβδομάδα θα είναι οι αναφορές λιανικών πωλήσεων και βιομηχανικής παραγωγής της Τρίτης.

"Οι αναφορές λιανικών πωλήσεων και βιομηχανικής παραγωγής του Οκτωβρίου είναι τα κυριότερα σημεία της επόμενης εβδομάδας και αμφότερες θα πρέπει να είναι ισχυρές. Οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν επηρεαζόμενες από την αύξηση 6% MoM στις νέες πωλήσεις οχημάτων – η πρώτη αύξηση από τον Απρίλιο – ενώ οι πωλήσεις βενζίνης πρατηρίων θα ενισχυθούν με την άνοδο των τιμών της βενζίνης», δήλωσε ο επικεφαλής διεθνής οικονομολόγος της ING Τζέιμς Νάιτλι. «Η βιομηχανική παραγωγή θα πρέπει να έχει μία καλή μεταποιητική ανάπτυξη με βάση την έκθεση ISM που έχει ήδη δημοσιευτεί».

Δευτέρα: N.Y. Empire State Manufacturing Index

Τρίτη: Λιανικές Πωλήσεις, Βιομηχανική Παραγωγή

Τετάρτη: Έναρξη κατοικιών και οικοδομικές άδειες

Πέμπτη: Αιτήσεις ανεργίας, Δείκτης Παραγωγής της Fed της Φιλαδέλφειας

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →