Ο χρυσός υποχωρεί το πρωί της Δευτέρας, χάνοντας το υψηλό πέντε μηνών που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχωρούν 0,26% στα 1.860 $ αλλά παρέμειναν σταθερά πάνω από το όριο των 1.800 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε τη Δευτέρα, αλλά παρέμεινε κοντά στο υψηλό 16 μηνών.

Η αυξανόμενη πληθωριστική πίεση συνεχίζει να βρίσκεται στα ραντάρ των επενδυτών. Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Minneapolis Neel Kashkari δήλωσε την Κυριακή ότι αν και αναμένει ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, η Fed δεν πρέπει να αντιδράσει υπερβολικά στον αυξημένο πληθωρισμό καθώς είναι πιθανό να είναι προσωρινός.

Οι επικεφαλής της Fed Banks of Richmond, Kansas City, Atlanta και Philadelphia, Thomas Barkin, Esther George, Raphael Bostic και Patrick Harker θα μιλήσουν χωριστά την Τρίτη. Ο αντιπρόεδρος της Fed Clarida και η πρόεδρος της Fed Bank of San Francisco Mary Daly θα μιλήσουν στο Συνέδριο Οικονομικής Πολιτικής της Ασίας την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν πρόσθεσε ότι ο έλεγχος του COVID-19 στις ΗΠΑ θα είναι κρίσιμος για τη χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων. Οι ΗΠΑ δημοσιεύουν επίσης στοιχεία λιανικών πωλήσεων την Τρίτη.

Σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, ο πληθωρισμός θα μπορούσε να μειωθεί πιο αργά από ό,τι αναμενόταν στην Ευρωζώνη, εν μέρει χάρη στη συνεχή συμφόρηση της αλυσίδας εφοδιασμού. Ωστόσο, δύο υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα δεν πρέπει να αντιδράσει υπερβολικά αφαιρώντας τα κίνητρα πολύ γρήγορα.

Αν και η Τράπεζα της Αγγλίας πρόκειται μάλλον να γίνει η πρώτη βασική τράπεζα που θα αυξήσει τα επιτόκια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters,  έχει διχαστεί η γνώμη των επενδυτών αν η αύξηση θα γίνει τον Δεκέμβριο ή στις αρχές του 2022.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί 0,75% κρατώντας τα 25 $, η πλατίνα υποχωρεί 0,65% και το παλλάδιο υποχωρεί 1,02%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →