Week Ahead - Ποια είναι η εύλογη αξία του χρυσού; Οι αγορές επανεκτιμούν τις τιμές καθώς οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αλλάζουν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός αισθάνθηκε τη μετατόπιση του εδάφους κάτω από τα πόδια του αυτήν την εβδομάδα, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έχασε 100 $ στην εκπληκτικά χαοτική στάση της Federal Reserve.

Οι επενδυτές είναι τώρα απασχολημένοι προσπαθώντας να επανεκτιμήσουν την εύλογη αξία του χρυσού, με τα συμβόλαια χρυσού August Comex να διαπραγματεύονται στα 1.771,10 $, κάτω από περισσότερο από 5% την εβδομάδα.

"Ήταν μια μεγάλη κίνηση προς τα κάτω και συγκλόνισε πολλούς ανθρώπους", δήλωσε ο πρόεδρος της Phoenix Futures and Options LLC, Kevin Grady. "Ο χρυσός θα μπορούσε να ανακάμψει λίγο την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να βρει την εύλογη αξία του. Με ό, τι έχω δει, 1.950 $ - 2.000 $ δεν είναι εύλογη αξία. Αλλά δεν νομίζω ότι τα 1.600 $ είναι εύλογη αξία. Την επόμενη εβδομάδα, ο χρυσός θα ψάξει για τη βάση του. "

Και παρόλο που μια πτώση ήταν αναμενόμενη, το μέγεθος της κίνησης εξέπληξε πολλούς αναλυτές.

«Περιμέναμε μια ελαφριά κίνηση προς τα κάτω αλλά δεν νομίζαμε ότι θα ήταν τόσο ασταθής. Η αγορά πολύτιμων μετάλλων φαίνεται να αντιδρά υπερβολικά σε αυτούς τους τύπους πρωτοσέλιδων, με τους επενδυτές να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη διατύπωση της Fed. Και οι άνθρωποι έτρεξαν για την πόρτα , δήλωσε ο συν-ιδιοκτήτης της Walsh Trading John Weyer. "Υποψιάζομαι ότι θα δούμε περισσότερα μειονεκτήματα την επόμενη εβδομάδα."

Η ιδέα ότι οι αγορές θα έχουν νωρίτερα από το αναμενόμενο αύξηση των επιτοκίων λόγω των υψηλότερων προσδοκιών πληθωρισμού άλλαξαν τα πράγματα για το χρυσό, πρόσθεσε ο Weyer.

Κατηγορείτε την Fed;

Η ανακοίνωση της Fed έδειξε στην αγορά ότι η στόχευση μέσου πληθωρισμού (AIT) της κεντρικής τράπεζας είναι ευέλικτη, γεγονός που οδήγησε σε κάποια σημαντική επαναβαθμονόμηση, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Pepperstone, Cris Weston.

"Αυτό που βλέπετε στο δολάριο ΗΠΑ και τα πολύτιμα μέταλλα είναι μια σαφής αξιολόγηση του καθεστώτος της Fed για τον μέσο πληθωρισμό (AIT). Υποθέτω ότι δεν είναι ότι η αγορά πιστεύει ότι θα το καταργήσει εντελώς, αλλά σίγουρα υπάρχει κάποια ευελιξία σε αυτό, και αυτό προκαλεί αστάθεια στις αγορές επιτοκίων και συναρπαστικά σορτς σε δολάρια ΗΠΑ - και υπάρχουν πολλά από αυτά - για να αντιστοιχίσει τα ανοίγματα, με τη σειρά του, αυτό βλάπτει τα πολύτιμα μέταλλα ", δήλωσε ο Weston την Παρασκευή.

Η συνάντηση της Fed της Τετάρτης σηματοδότησε ένα σημείο καμπής για τον χρυσό, εξήγησε ο επικεφαλής της στρατηγικής μετάλλων MKS PAMP GROUP Nicky Shiels.

"Ο χρυσός έχει μετατοπιστεί από την επίθεση στην αμυντική θέση της FOMC, και ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια αγορά ταύρων που έχει υποστεί ισχυρή διόρθωση, αγωνίζεται πολλές μάχες (ισχυρότερο δολάριο, υψηλότερες αποδόσεις, μετατόπιση ροών μετοχών, ανατροπή εμπορευμάτων, προοπτική των ισχυρότερων δεδομένων των ΗΠΑ). Το καλοκαίρι δεν θα είναι ήσυχο, έγραψε η Shiels την Παρασκευή. "Η πορεία της ελάχιστης αντίστασης είναι πολύ υψηλότερες τιμές των ΗΠΑ, πράγμα που συνεπάγεται υψηλότερα επίπεδα μεταβλητότητας."

Αλλά ο χρυσός αγωνίστηκε ακόμη και πριν από την ανακοίνωση της Fed, αποτυγχάνοντας να σημειώσει σημαντικά κέρδη πάνω από τα 1.900 δολάρια ανά ουγγιά, κάτι που ήταν κακό σημάδι, επεσήμανε ο Γκράντι.

"Με όλο το ερέθισμα εκεί έξω, ο χρυσός δεν μπορούσε να φτάσει τα 2.500 $. Ο χρυσός θα έπρεπε να είχε πολύ καλύτερη απόδοση σε αυτό το περιβάλλον. Αντ 'αυτού, ο χρυσός ήταν σε σίγαση και είχε μια δύσκολη στιγμή να συσσωρευτεί", είπε. "Και με τον πληθωρισμό που τώρα διέρχεται, η Fed θα πρέπει να το αντιμετωπίσει κάποια στιγμή μιλώντας για αύξηση των επιτοκίων."

Ο χρυσός θα αναζητήσει το κάτω μέρος αυτής της πτωτικής τάσης την επόμενη εβδομάδα και μετά, το πολύτιμο μέταλλο θα ξεκινήσει την ανάκαμψή του, δήλωσε ο ανώτερος μεσίτης εμπορευμάτων της RJO Futures, Daniel Pavilonis.

"Αυτή είναι μια άλλη ευκαιρία αγοράς στα μέταλλα", δήλωσε ο Pavilonis. "Το αμερικανικό δολάριο θα ξεπεράσει και την επόμενη εβδομάδα, κάτι που θα βοηθήσει τον χρυσό. Η 10ετής απόδοση έπεσε επίσης μετά την άνοδο."

Το επίπεδο των 1.770 δολαρίων είναι δελεαστικό να μπει κάποιος στο χρυσό, πρόσθεσε ο Pavilonis, σημειώνοντας ότι τα σταθερά επίπεδα στήριξης για την επόμενη εβδομάδα είναι 1.763 $ και 1.740 $.

Ο Weyer επεσήμανε επίσης τα 1.750 $ ως επίπεδο τεχνικής υποστήριξης. "Ο χρυσός μπορεί να πάρει πίσω στα 1.900 $, αλλά θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από την πτώση αυτής της εβδομάδας. Το μέταλλο χρειάζεται κάτι για να το ανεβάσει ψηλότερα."

Μακροπρόθεσμα, οι επενδυτές ίσως χρειαστεί να προετοιμαστούν για ένα χαμηλότερο εύρος συναλλαγών στο χρυσό, σημείωσε ο Grady, δείχνοντας τα 1.700- 1.500 $. "Θέλω να κρατήσω απόσταση από το χρυσό σε ένα περιβάλλον όπου έρχονται υψηλότερα επιτόκια; Καθώς πλησιάζουμε στο τέταρτο τρίμηνο, τότε θα μπορούσατε να δείτε το χρυσό στα 1.500 $ την ουγγιά."

Ο Πάουελ μιλά την επόμενη εβδομάδα

Το αποκορύφωμα της επόμενης εβδομάδας θα είναι η ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, ενώπιον του Κογκρέσου την Τρίτη. Οι αγορές θα δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε ό, τι έχει να πει ο Πάουελ και αν θα προσπαθήσει ή όχι να απομακρύνει κάποια από αυτή τη χαοτική στάση.

«Ας δούμε αν η Fed είναι διατεθειμένη να υιοθετήσει οποιαδήποτε νέα γλώσσα σχετικά με τη μείωση. Ήταν οι απόψεις που θα μπορούσαν να ενωθούν γύρω από την εκτόξευση που αρχίζει τον Σεπτέμβριο - όχι τον Δεκέμβριο - το δολάριο θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω», δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας αγοράς ING και επικεφαλής της περιφερειακής έρευνας Chris Turner .

Άλλα στοιχεία την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνουν το αγαπημένο μέτρο πληθωρισμού της Fed - τον βασικό δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

Οι αγορές θα παρακολουθήσουν επίσης το τελευταίο Q1 της Πέμπτης Ανάγνωση του ΑΕΠ, παραγγελίες διαρκών αγαθών και αξιώσεις άνεργων, νέες πωλήσεις κατοικιών της Τετάρτης και υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών την Τρίτη.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →