Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται υψηλότερα σήμερα, μετά την καταιγίδα της Πέμπτης.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται υψηλότερα σήμερα, μετά την καταιγίδα της Πέμπτης. Ο χρυσός διαπραγματεύεται τώρα στα 1785 $ / oz ενώ το ασήμι έχει μετακινηθεί στα 26,17 $ / oz. Μία από τις μεγάλες ιστορίες από τη χθεσινή συνεδρία ήταν η πτώση του παλλαδίου. Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε πτώση 11,26%. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός διαπραγματεύεται 0,35% υψηλότερα και το spot WTI έχει μετακινηθεί -0,31% στο κόκκινο.

Το συναίσθημα κινδύνου τη νύχτα αναμίχθηκε. Το Nikkei 225 έκλεισε -0,19% χαμηλότερα, ενώ το Shanghai Composite (0,15%) και το ASX (0,13%) και τα δύο κινήθηκαν υψηλότερα.


Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου έχει κινήθει 0,08% υψηλότερα καθώς επεκτείνει τα πρόσφατα κέρδη του. Η μεγαλύτερη κίνηση τη νύχτα ήταν του NZD / USD που έχασε -0,37% και τώρα διαπραγματεύεται κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο του 0,70.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι δεν θα προβεί σε καμία αλλαγή στην κύρια νομισματική πολιτική όπως αναμενόταν. Το πρόγραμμα ανακούφισης από τη πανδημία παρατάθηκε κατά έξι μήνες.

Η επαρχία Sichuan της Κίνας θα κλείσει πλήρως τις εξορυκτικές επιχειρήσεις

Γερμανία Μάιος Δείκτης PPI + 1,5% έναντι + 0,7% m / m αναμενόταν. Αναμενόμενες λιανικές πωλήσεις Μαΐου Ηνωμένου Βασιλείου -1,4% έναντι + 1,5% m / m αναμενόταν. Ιαπωνία Μάιος 2021 τίτλος CPI -0,1% ετησίως (έναντι αναμενόμενου -0,2%).

Η CME αύξησε το αρχικό περιθώριο προθεσμίας Platinium κατά 15% για τους κερδοσκόπους και για το παλλάδιο κατά 14,8%.

Υπήρξαν αναφορές ότι οι κινεζικές εφαρμογές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κλήσεις, ή ακόμη και απαγορεύσεις, με εκτελεστική εντολή του Μπάιντεν.

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Sullivan λέει ότι εξετάζει μια κλήση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν και του κινέζου πρωθυπουργού Xi.

Υπάρχουν ορισμένες αναφορές μέσων ότι η καθυστερημένη ημερομηνία ανοίγματος του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να προωθηθεί κατά δύο εβδομάδες.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας, περιλαμβάνονται στοιχεία λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, γερμανικό PPI και σχόλια από το Kashkari της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →