Πρωινά νέα των πολύτιμων μετάλλων 22/01/21

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η έναρξη της συνεδρίασης στην ΕΕ βρίσκει το χρυσό (-0,46%) και το ασήμι (-1,45%) να διαπραγματεύονται χαμηλότερα. Το κλίμα στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού ήταν αδύναμο καθώς ο Nikkei 225 (-0,44%),ο ASX (-0,34%) και ο Shanghai Composite (-0,40%) έκλεισαν όλοι στο κόκκινο. Το δολάριο ΗΠΑ είχε μια καλή συνεδρία και κινήθηκε υψηλότερα έναντι όλων των σημαντικών ομολόγων του. Το GBP / USD ήταν ένα από τα χειρότερα ζεύγη κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού μειώθηκε κατά 0,43%.

 

Καθώς ο Joe Biden βρίσκει τα βηματά του στον Λευκό Οίκο, φαίνεται σαφές ότι δεν τάσσεται υπέρ του fracking- της σχιστολιθικής γεώτρησης πετρελαίου. Aναφέρθηκε μάλιστα ότι ο νέος Πρόεδρος πρόκειται να αναστείλει τις νέες άδειες γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακή γη. Αναμένεται επίσης να μιλήσει σήμερα στις 2.45 μ.μ. ώρα Ουάσινγκτον (19,45GMT) για την απάντηση του στην οικονομική κρίση.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν νέες αναφορές ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης προτρέπουν να κλείσουν τα σύνορα σε πολίτες που δεν ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το έθνος αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τη νέα παραλλαγή του COVID-19 και αυτό φαίνεται σαν το επόμενο λογικό βήμα από την κυβέρνηση.

 

Υπήρξε ένα άλλο τεράστιο πλήγμα για τον αθλητισμό, καθώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, ούτε φέτος. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την οικονομία της Ιαπωνίας, καθώς θα είχε μεγάλα έσοδα από την τουριστική βιομηχανία.

 

Υπήρχαν κάποια στοιχεία ότι ο πληθωρισμός στη Νέα Ζηλανδία μετακινήθηκε στο 0,5% για το 4ο τρίμηνο έναντι 0,7% το προηγούμενο τρίμηνο. Η πτώση θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι το νόμισμα ενισχύθηκε σε σχέση με το δολάριο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο δείκτης CPI της Ιαπωνίας για το Δεκέμβριο μειώθηκε περαιτέρω στο -1,2% από -0,9%.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, περιλαμβάνονται οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αριθμοί PMI από τα μεγαλύτερα έθνη, οι καναδικές λιανικές πωλήσεις, τα εβδομαδιαία επίπεδα αποθέματος DoE, ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου Baker Hughes και τα σχόλια από τον Joe Biden.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →