Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, καθώς το ράλι του δολαρίου ΗΠΑ και των αποδόσεων του Δημοσίου λόγω των προοπτικών για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve μείωσε την απήχησή του.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,6% στα 1.619 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.54 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,5% στα 1.628 δολάρια.

«Ο κύριος παράγοντας είναι πραγματικά η ισχύς του δολαρίου, η οποία υποστηρίζεται από τη συνεχιζόμενη αφήγηση της Fed ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να μειώσουν τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Ricardo Evangelista, ανώτερος αναλυτής στην ActivTrades.

«Βλέπω τις τιμές του χρυσού να παραμένουν υποτονικές για το άμεσο μέλλον. Πλησιάζουμε σε μια υποστήριξη γύρω στα $1.600. Πιθανότατα θα παραμείνει σε ένα στενό εύρος περίπου ακριβώς πάνω από αυτό το επίπεδο παρά τη συνεχιζόμενη γεωπολιτική αστάθεια».

Το ανταγωνιστικό δολάριο ως ασφαλές καταφύγιο κλιμακώθηκε σε νέο υψηλό δύο δεκαετιών, πλήττοντας τη ζήτηση για χρυσό σε τιμή δολαρίου μεταξύ των αγοραστών που κατέχουν άλλα νομίσματα, καθώς η αύξηση των παγκόσμιων επιτοκίων τροφοδότησε τις ανησυχίες για την ύφεση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο χρυσός απέτυχε να επωφεληθεί από την πρόσφατη καταστροφή των μετοχών, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Επίσης, επηρεάζοντας τον χρυσό, οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Οκτώβριο του 2008. 

Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Τσαρλς Έβανς, ο Πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ και ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι, επανέλαβαν τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Κατά τα άλλα, το ασήμι υποχώρησε 2,1% στα 18,04 δολάρια ανά ουγκιά μετά το χαμηλό τριών εβδομάδων των 17,94 δολαρίων νωρίτερα στη συνεδρίαση.

«Ενώ το ασήμι μπορεί να συνεχίσει να πέφτει χαμηλότερα βραχυπρόθεσμα, οποιαδήποτε πτώση κάτω από τα 18 δολάρια η ουγκιά είναι πιθανό να πυροδοτήσει αγοραστική δραστηριότητα για να το δούμε να ανακτά γρήγορα αυτό το όριο», έγραψε σε σημείωμα ο αναλυτής της Kinesis Money, Ρούπερτ Ρόουλινγκ.

Η πλατίνα υποχώρησε 1,2% στα 837,82 δολάρια αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 1,6% στα 2.054,25 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →