Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε, ενώ οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε μεγάλο βαθμό στο ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πατήσει φρένο σύντομα στις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ κινήθηκε 0,1% χαμηλότερα στα 1.952 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:45 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,4% στα 1.957 δολάρια.

Το δολάριο ανέβηκε ελαφρώς πάνω από τα χαμηλά του Απριλίου 2022, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 1,6% για την εβδομάδα έως τις 14 Ιουλίου, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Απρίλιο, λόγω των προσδοκιών ότι η Fed ήταν κοντά στο τέλος του κύκλου νομισματικής σύσφιξης.

Τα στοιχεία στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα υπαινίχθηκαν μια αποπληθωριστική τάση - οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με τον πιο αργό ρυθμό σε περισσότερα από δύο χρόνια, ο πληθωρισμός παραγωγών σημείωσε τη μικρότερη άνοδο σε σχεδόν τρία χρόνια και το καταναλωτικό κλίμα εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο ετών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επιτοκίων έδειξαν ότι οι αγορές τιμολογήθηκαν ως επί το πλείστον για μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) στη συνεδρίασή της στις 25-26 Ιουλίου, με μειώσεις επιτοκίων να παρατηρούνται το 2024. * Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει. * Ωστόσο, ο διοικητής της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν ήταν έτοιμος να κάνει ξεκάθαρο λόγο για τον πληθωρισμό και ευνοεί τις αυξήσεις επιτοκίων φέτος - το συναίσθημα που αντικατοπτρίζεται στα πρακτικά του FOMC του Ιουνίου.

Μια σειρά κινεζικών οικονομικών δεικτών θα δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα, γεγονός που αναμένεται να δείξει ότι η ανάκαμψη μετά την πανδημία εξασθενεί, αυξάνοντας τις προσδοκίες για περισσότερα μέτρα τόνωσης.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,2% στα 24,89 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο σημείωσαν πτώση 0,5% έκαστο στα 967 δολάρια και 1.265 δολάρια, αντίστοιχα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση



← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →