Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, υποστηριζόμενες από ένα χαμηλότερο δολάριο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, υποστηριζόμενες από ένα χαμηλότερο δολάριο, ενώ οι επενδυτές περίμεναν τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στις προοπτικές πολιτικής της Federal Reserve καθώς ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια ψύξης.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.962 δολάρια ανά ουγκιά στις 09.14 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,5% στα 1.965 δολάρια.

Κάνοντας τον χρυσό πιο προσιτό για τους ξένους επενδυτές, ο δείκτης του δολαρίου ταλαντεύτηκε κοντά στο χαμηλό περισσότερο από ένα έτος, αφού κατέγραψε τη χειρότερη εβδομάδα του 2023 την περασμένη εβδομάδα.

«Φαίνεται ότι υπάρχει ένα νέο επίπεδο υποστήριξης για τον χρυσό στα 1.950 δολάρια και φαίνεται απίθανο οι τιμές να πέσουν κάτω από αυτό το επίπεδο βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της ActivTrades, Ricardo Evangelista.

«Με τις άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες να μην έχουν ακόμη ολοκληρώσει τον κύκλο αυξήσεων τους, το δολάριο είναι πιθανό να παραμείνει υπό πίεση και αυτό μπορεί να ωφελήσει τις τιμές του χρυσού. Ωστόσο, τα επιτόκια των ΗΠΑ είναι απίθανο να αρχίσουν να μειώνονται βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα και αυτό με κάποιο τρόπο περιορίζει την ανοδική πορεία για τις τιμές του χρυσού».

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού που δεν αποδίδει. Οι αγορές τιμολογούν σε άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed στις 25-26 Ιουλίου.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν αναμένει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα εισέλθει σε ύφεση.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα την Τρίτη.

Κατά τα άλλα, οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεχίσουν τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Ο χρυσός βραχυπρόθεσμα φαίνεται να διαπραγματεύεται σε ένα εύρος τιμών έως ότου υπάρξει περισσότερη σαφήνεια για το πώς βλέπει η Fed τα πρόσφατα δεδομένα, δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

«Το επόμενο σκέλος ανόδου των τιμών χρειάζεται αναζωογόνηση της ζήτησης χρυσού που διαπραγματεύεται σε χρηματιστήριο».

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 24,93 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα ανέβηκε 0,8% στα 983 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1.300 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →