Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν νέα στοιχεία από τις κορυφαίες κεντρικές τράπεζες

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν νέα στοιχεία από τις κορυφαίες κεντρικές τράπεζες σχετικά με τα σχέδια νομισματικής πολιτικής τους, ειδικά από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ άλλαξε ελάχιστα στα 1.984 $ ανά ουγκιά στις 07.58 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ήταν σταθερά στα 1.992 δολάρια.

Η Fed, η οποία συνεδριάζει στις 2-3 Μαΐου, αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να κινηθούν προς τα 2.000 δολάρια εάν η Fed υπογραμμίσει τις ανησυχίες για την ύφεση και φανεί ότι υπαινίσσεται μια παύση στον κύκλο αύξησης των επιτοκίων, δήλωσε ο Ajay Kedia, διευθυντής της Kedia Commodities στη Βομβάη.

Η μεταποίηση στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Απρίλιο, αλλά υπήρξε συσσώρευση πληθωριστικών πιέσεων, υποστηρίζοντας τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Fed, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι επίσης πιθανό να αυξήσει τα επιτόκιά της για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη.

Ο χρυσός είναι γνωστός ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και των οικονομικών αβεβαιοτήτων, αλλά τα αυξανόμενα επιτόκια τείνουν να μειώνουν τη ζήτηση για το περιουσιακό στοιχείο μηδενικής απόδοσης.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν για λίγο πάνω από τα 2.000 δολάρια αφού οι ρυθμιστικές αρχές κατέσχεσαν και πούλησαν περιουσιακά στοιχεία της First Republic Bank (FRC.N) στην JPMorgan Chase & Co (JPM.N), σε μια συμφωνία για την επίλυση της μεγαλύτερης χρεοκοπίας τράπεζας των ΗΠΑ από την οικονομική κρίση του 2008 και τράβηξε μια γραμμή κάτω από μια παρατεταμένη τραπεζική αναταραχή.

"Η προσδοκία μας είναι ο χρυσός θα μετριαστεί και θα υποχωρήσει το 2023 καθώς τα μέτρα τόνωσης στην Κίνα αρχίζουν να έχουν αποτέλεσμα... Θα μειώσει την αντιληπτή ανάγκη να διατηρηθούν πιο συντηρητικά περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός", δήλωσε ο Michael Langford, διευθυντής στην εταιρική συμβουλευτική AirGuide. .

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 24,88 δολάρια ανά ουγκιά. Η πλατίνα έχασε 0,1% στα 1.049 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1% στα 1.466 δολάρια.

«Είμαστε ανοδικοί για το ασήμι καθώς η βιομηχανική του ζήτηση θα είναι υψηλή το 2023. Οι τιμές θα μπορούσαν να φτάσουν τα 32 δολάρια», πρόσθεσε ο Kedia.Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →