Οι τιμές του χρυσού παραμένουν σταθερές τη Δευτέρα μετά την δοκιμαστική συμφωνία για την αναστολή του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παραμένουν σταθερές τη Δευτέρα, κινούμενες σε στενό εύρος καθώς μια δοκιμαστική συμφωνία που υπογράφηκε το Σαββατοκύριακο για την αναστολή του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις ανησυχίες γύρω από τα υψηλότερα για μεγαλύτερο επιτόκιο περιόρισε τη ζήτηση για το μέταλλο που δεν αποδίδει.

Ο χρυσός σποτ ήταν άτονος στα 1.947 δολάρια ανά ουγκιά στις 07:58 π.μ., κυμαινόμενος κοντά στα χαμηλά δύο μηνών που σημειώθηκαν την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.946 δολάρια.

Βλάπτοντας την έκκληση του χρυσού ως ασφαλές καταφύγιο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε την Κυριακή ότι είχε οριστικοποιήσει μια δημοσιονομική συμφωνία με τον πρόεδρο της Βουλής Κέβιν Μακάρθι για την αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως την 1η Ιανουαρίου 2025 και ότι η συμφωνία ήταν έτοιμη να προχωρήσει. στο Κογκρέσο για ψηφοφορία.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο και ότι ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε.

Η έκθεση αύξησε στο 65,3% τις πιθανότητες αύξησης 25 μονάδων βάσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τον Ιούνιο και τα επιτόκια να παραμείνουν εκεί για το υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

«Το γεγονός ότι οι πιθανότητες μιας αύξησης ήταν τόσο χαμηλές, στο 17,4% μόλις πριν από μια εβδομάδα δείχνει πώς οι προσδοκίες για παύση της Fed έχουν εγκαταλειφθεί, βοηθώντας το δολάριο ΗΠΑ να ανέβει για τρίτη εβδομάδα και να επιβαρύνει τις τιμές του χρυσού», ανέφερε ο αναλυτής  Matt Simpson του City Index.

Ο χρυσός, που δεν προσφέρει καμία απόδοση από μόνος του, τείνει να πέφτει σε δυσμένεια των επενδυτών όταν τα επιτόκια αυξάνονται.

Ο δείκτης του δολαρίου ήταν κοντά στο ανώτατο όριο δύο μηνών, αλλά μειώθηκε κατά 0,2% την ημέρα, καθιστώντας το χρυσό πιο προσιτό για τους αγοραστές του εξωτερικού.

Ο χρυσός αναμένεται να σπάσει τη στήριξη στα 1.938 δολάρια και να πέσει στο εύρος των 1.919-1.929 δολαρίων, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters Wang Tao.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,5% στα 23,20 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.024 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.432 δολάρια.

Οι συναλλαγές θα είναι ισχνές τη Δευτέρα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές αγορές στην Ευρώπη κλειστές λόγω αργίας .

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →