Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν σε τροχιά την Παρασκευή για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις αρχές Απριλίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν σε τροχιά την Παρασκευή για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις αρχές Απριλίου, τροφοδοτούμενες από τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της πολιτικής της αυτόν τον μήνα, οι οποίες επηρέασαν επίσης το δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.980 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.42 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.997 δολάρια.

Ο χρυσός έχει κερδίσει 1,7% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, οδεύοντας προς την καλύτερη εβδομάδα από εκείνη που έληξε στις 7 Απριλίου.

Με την επίλυση της αβεβαιότητας σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, «οι επενδυτές κάνουν τώρα μια παύση για να δουν τι θα συμβεί με τις μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» που λήγουν στις 12:30 GMT, δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της ActivTrades, Ricardo Evangelista.

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου και οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου κατευθύνονταν και οι δύο προς τις χειρότερες εβδομάδες τους από τα μέσα Μαρτίου, καθιστώντας τον μη έντοκο χρυσό πιο ελκυστικό σε τιμή δολαρίου.

Οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να κινηθούν λίγο υψηλότερα από εδώ, καθώς η Fed αναμένεται να διατηρήσει την πολιτική σε αναμονή τον Ιούνιο, δήλωσε ο Edward Meir, αναλυτής μετάλλων στη Marex.

Ο επικεφαλής της Fed της Φιλαδέλφειας Πάτρικ Χάρκερ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ δεν πρέπει να αυξήσουν τα επιτόκια στην επόμενη συνάντησή τους.

Ο χρυσός, ο οποίος υποφέρει όταν τα επιτόκια είναι υψηλότερα, βρήκε υποστήριξη καθώς οι αγορές μείωσαν τις προσδοκίες σε 27% πιθανότητα η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, σε σύγκριση με μια πιθανότητα 64% που παρατηρήθηκε πριν από μία εβδομάδα.

Οι αγορές βλέπουν τώρα μια πιθανότητα 73% για τη Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αυτόν τον μήνα.

Όμως, «αν οι θέσεις εργασίας σήμερα εκπλήξουν προς τα πάνω, θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες απώλειες στις τιμές του χρυσού», είπε ο Evangelista.

Στο υπόλοιπο συγκρότημα των πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,15% στα 24 δολάρια ανά ουγκιά, οδηγώντας επίσης σε εβδομαδιαία κέρδη. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.013 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 1% στα 1.408 δολάρια, με αμφότερα να οδηγούνται σε εβδομαδιαίες απώλειες.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →