Οι τιμές του χρυσού επέκτειναν το πρωτοχρονιάτικο ράλι τους για να εκτιναχθούν περισσότερο από 1% την Τετάρτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού επέκτειναν το πρωτοχρονιάτικο ράλι τους για να εκτιναχθούν περισσότερο από 1% και έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου την Τετάρτη, βοηθούμενοι από το ασθενέστερο δολάριο και τις αυξανόμενες προσδοκίες για λιγότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων στις επερχόμενες συνεδριάσεις της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άλμα 1% στα 1.857,71 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:26 π.μ., σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουνίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,8% στα 1.860,00 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου, εν τω μεταξύ, διολίσθησε 0,4%, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους ξένους επενδυτές.

Υπάρχει κάποια αισιοδοξία στην αγορά εν όψει της δημοσιοποίησης των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο αργότερα μέσα στην ημέρα, δήλωσε ο αναλυτής της Kinesis Money Carlo Alberto De Casa.

«Η πλειονότητα των επενδυτών ποντάρει σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% στην επόμενη συνεδρίαση της Fed, διαφορετικά από πριν από μερικές εβδομάδες, όταν δόθηκε ένα άλλο επιτόκιο 0,50% ως σχεδόν σίγουρο».

«Η τρέχουσα αύξηση της τιμής του χρυσού και του αργύρου δεν φαίνεται να είναι προσωρινή, αλλά εμφανίζεται περισσότερο ως διαρθρωτική κίνηση», πρόσθεσε ο De Casa.

Σύμφωνα με την Daniela Hathorn, ανώτερη αναλύτρια αγοράς στο Capital.com, εξακολουθεί να υπάρχει κάποια απροθυμία από τα μέλη της Fed να υποχωρήσουν σε ασθενέστερα οικονομικά δεδομένα.

«Η απόφασή τους να μειώσουν τον ρυθμό των αυξήσεων επιτοκίων μπορεί να έχει να κάνει περισσότερο με μια προσέγγιση αναμονής, καθώς καθορίζουν τον αντίκτυπο των προηγούμενων αυξήσεων επιτοκίων, αντί να ανησυχούν για τα πρόσφατα επιδεινούμενα οικονομικά δεδομένα, τα οποία θα υποστήριζαν τις μειώσεις επιτοκίων για όλο το 2023».

Οι επενδυτές θα σαρώσουν επίσης τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Τετάρτη και την έκθεση παραγωγής του ISM στις 15:00 GMT για να κρίνουν την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1% στα 24,23 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 1.081 δολάρια, ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,2% στα 1.714 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →