Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν περισσότερο από 1% σε υψηλό έξι μηνών την Τρίτη στις τεχνικές συναλλαγές

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν περισσότερο από 1% σε υψηλό έξι μηνών την Τρίτη στις τεχνικές συναλλαγές, ενώ οι επενδυτές περίμεναν με ανυπομονησία τα λεπτά από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για περισσότερες ενδείξεις για την πορεία αύξησης των επιτοκίων της.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1.846,08 δολάρια ανά ουγκιά στις 07:47 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 1,3% στα 1.849,50 δολάρια ανά ουγκιά.

«Βλέπουμε μια μικρή προσφορά για χρυσό. Όμως, με τη ρευστότητα πολύ χαμηλή αυτή την εποχή του χρόνου, φαίνεται να είναι τεχνικές αγορές σε αντίθεση με θεμελιωδώς καθοδηγούμενες», δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο City Index.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής της Fed τον Δεκέμβριο αναμένεται την Τετάρτη. Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης (bps) τον Δεκέμβριο μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 bps η καθεμία.

«Αμφιβάλλω ότι τα λεπτά θα είναι τόσο δυνατά όσο η συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο, αλλά οι επενδυτές θα αναζητήσουν επιβεβαίωση του χαμηλότερου τερματικού επιτοκίου της Fed που εκφράζεται στη διάμεση κουκκίδα και αυτό θα μπορούσε να υποστηρίξει τον χρυσό», πρόσθεσε ο Simpson.

Ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και των οικονομικών αβεβαιοτήτων, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού καθώς δεν πληρώνει τόκους.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούσαν επίσης τις αυξανόμενες λοιμώξεις από covid στην Κίνα κορυφαία καταναλωτή προϊόντων χρυσού.

Επίσης, στο ραντάρ, τα στοιχεία μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, τα οποία αναμένεται να δείξουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή.

Στο τεχνικό μέτωπο, ο χρυσός σποτ μπορεί να ανέλθει σε ένα εύρος 1.861-1.869 δολαρίων ανά ουγκιά, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters Wang Tao.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 2% στα 24,46 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,7% στα 1.088 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,4% στα 1.787 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →