Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν περισσότερο από 1% την Παρασκευή, καθώς το δολάριο υποχώρησε εν όψει της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν περισσότερο από 1% την Παρασκευή, καθώς το δολάριο υποχώρησε εν όψει της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να προσφέρει ενδείξεις για την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 1,3% στα 1.650 δολάρια ανά ουγκιά στις 07:52 π.μ. και σημείωσε άνοδο 0,4% για την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν επίσης άνοδο 1,3% στα 1.653 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,5%, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές. 

«Οι επενδυτές εξακολουθούν να χωνεύουν τα σχόλια της Fed και σήμερα υπάρχει περισσότερη αισιοδοξία, οι αγορές προσπαθούν να εστιάσουν την προσοχή και σε παρατηρήσεις, ενώ η αβεβαιότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί», δήλωσε ο Carlo Alberto De Casa, εξωτερικός αναλυτής της Kinesis Money. 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης για τέταρτη συνεχή φορά αυτή την εβδομάδα, αλλά σημείωσε επίσης ότι μπορεί να πλησιάζει σε ένα σημείο καμπής σε αυτό που έχει γίνει η ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τα τελευταία 40 χρόνια.

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν απροσδόκητη πτώση την περασμένη εβδομάδα στον αριθμό των Αμερικανών που υποβάλλουν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στα δεδομένα μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων για τον Οκτώβριο στις 12:30 GMT.

Έρευνα του Reuters έδειξε ότι οι μισθοδοσίες εκτός αγροτών πιθανότατα αυξήθηκαν κατά 200.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα μετά την προσθήκη 263.000 θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο.

«Οποιοσδήποτε αριθμός πάνω από τις προσδοκίες θα μπορούσε να ωθήσει τους επενδυτές να στοιχηματίσουν σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων (πιέζοντας τον χρυσό και τις μετοχές), ενώ οι αριθμοί κάτω από τις προβλέψεις – σε αυτό το περίεργο σενάριο – μπορεί να είναι θετικοί για τον χρυσό και τις μετοχές», πρόσθεσε ο De Casa.

Ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση πληθωρισμού, αλλά τα υψηλά επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

«Τα επιτόκια είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλά, αλλά η επιβράδυνση των αυξήσεων θα μπορούσε να δει τον ρυθμό μείωσης των τιμών του χρυσού να είναι συγκρατημένος», δήλωσε ο Christopher Wong, αναλυτής της OCBC FX.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο περίπου 2% στα 19,86 δολάρια ανά ουγκιά και οδηγείται σε εβδομαδιαία κέρδη. Η πλατίνα και το παλλάδιο κέρδισαν 1,6% στα 933 δολάρια η πρώτη και 0,9% στα 1.830 δολάρια το δεύτερο αντίστοιχα, με τα δύο μέταλλα να οδηγούνται όμως σε εβδομαδιαίες απώλειες.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →