Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν ήπια την Τετάρτη με ένα χαμηλότερο δολάριο, ενώ οι συμμετέχοντες στην αγορά περιμένουν τη δήλωση πολιτικής της Fed

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν ήπια την Τετάρτη με ένα χαμηλότερο δολάριο, ενώ οι συμμετέχοντες στην αγορά περιμένουν τη δήλωση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που θα μπορούσε να δώσει ενδείξεις για τον ρυθμό μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.650 $ ανά ουγκιά, στις 07.17 π.μ. ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,3% στα 1.655 $.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,3%, καθιστώντας τον χρυσό με την τιμή του δολαρίου λιγότερο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Αν λάβουμε όντως κάποιο σήμα αδυναμίας του δολαρίου σε σχέση με μια υπόδειξη αύξησης 50 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση από τη Fed, τότε δεν θα είναι πολύ δύσκολο για τον χρυσό να επιστρέψει στα 1.670-1.680 $ ακόμη και στις επόμενες συνεδριάσεις», είπε ο αναλυτής του City Index, Matt Simpson.

Η Fed θα δημοσιεύσει τη δήλωση πολιτικής της στις 18:00 GMT, ακολουθούμενη από τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Jerome Powell.

Ενώ η αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης είναι σίγουρη σε μεγάλο βαθμό, οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για το εάν υπάρχει πιθανότητα η Fed να επιβραδύνει τον ρυθμό σύσφιξης της.

Για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, οι επενδυτές χωρίζονται στις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων κατά 75 ή 50 μονάδες βάσης.

Η μεγαλύτερη εικόνα είναι ότι η Fed θα συνεχίσει ακόμα τις αυξήσεις επιτοκίων και θα μπορούσε να τα ανεβάσει έως και στο 5%, αλλά το τέλος αυτού του κύκλου αυξήσεων είναι κοντά, πρόσθεσε ο Simpson.

Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο, υπογραμμίζοντας μια ανθεκτική αγορά εργασίας και ότι οι ραγδαίες αυξήσεις των επιτοκίων δεν έχουν ακόμη δαγκώσει σκληρά την πραγματική οικονομία.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας διακράτησης χρυσού που δεν αποδίδει τόκους.

Το ασήμι άλλαξε ελάχιστα στα 19,64 δολάρια ανά ουγκιά, μετά την αναρρίχηση σε κορυφή τριών εβδομάδων την Τρίτη.

«Το ασήμι έχει μεγάλη ζήτηση λόγω της χρήσης του στην ηλιακή ενέργεια και τα ηλεκτρικά ηλεκτρικά. Επίσης, οι ανησυχίες για τη ζήτηση αμβλύνθηκαν με την ελπίδα για χαλάρωση της πολιτικής της Κίνας για τον COVID», δήλωσε ο Ajay Kedia, διευθυντής της Kedia Commodities στη Βομβάη.

Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,9% στα 951 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1.903 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →