Οι τιμές του χρυσού αυξάνονται τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξάνονται τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας περιόρισε το κλίμα αντοχής κινδύνου και ώθησε τους επενδυτές προς την ασφάλεια του χρυσού.

Ο χρυσός spot σημειώνει άνοδο 0,93% στα 1.993,45 δολάρια ανά ουγκιά, στις 11.02 μ.μ, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαρτίου.

Φαίνεται ότι υπάρχει  αποστροφή κινδύνου στην αγορά, με κάποια προέκταση από την κατάσταση Ρωσίας-Ουκρανίας, δήλωσε ο Ilya Spivak, υπεύθυνος στρατηγικής νομισμάτων στην DailyFX, ενώ προειδοποιεί ότι η χαμηλή ρευστότητα θα μπορούσε ενδεχομένως να υπερβάλει τη δράση των τιμών.

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι πύραυλοι έπληξαν το Lviv νωρίς τη Δευτέρα και εκρήξεις συγκλόνισαν άλλες πόλεις καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνέχιζαν τους βομβαρδισμούς τους αφού ισχυρίστηκαν σχεδόν τον πλήρη έλεγχο του στρατηγικού νότιου λιμανιού της Μαριούπολης.

Ενώ μια άλλη δοκιμή των 2.000 $ είναι πιθανώς ο δρόμος της ελάχιστης αντίστασης για τον χρυσό, τα 2.100 $ είναι το μεγαλύτερο, πιο ισχυρό νούμερο που πρέπει να παρακολουθείτε, καθώς υπάρχουν ορισμένες σημαντικές κορυφές που θα πρέπει να ξεπεραστούν για να υποστηρίξουν τα διαρκή κέρδη, είπε ο Spivak.

Περιορίζοντας τις προόδους στο χρυσό που είναι asset μηδενικής απόδοσης τη Δευτέρα, οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου σταθεροποιήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο χρυσός spot μπορεί να αυξηθεί σε ένα εύρος από 1.998 $ έως 2.012 $, καθώς έχει διαπεράσει την αντίσταση στα 1.984 $ ανά ουγκιά, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters, Wang Tao. 

Η οικονομία της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο καθώς η κατανάλωση, η ακίνητη περιουσία και οι εξαγωγές επλήγησαν σκληρά, αποσπώντας τη λάμψη από τους ταχύτερους από τους αναμενόμενους αριθμούς ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου και επιδεινώνοντας μια προοπτική που είχε ήδη αποδυναμωθεί από τους περιορισμούς του COVID-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το spot ασήμι σημείωσε άνοδο 0,76% στα 25,92 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα κερδίζει 1,7% στα 1.006,27 δολάρια και το παλλάδιο σκαρφάλωσε 1,4% στα 2.400,60 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →