Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν καθώς πλησιάζει η δοκιμή πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στις ασιατικές συναλλαγές τη Δευτέρα, παγιώνοντας ορισμένα πρόσφατα κέρδη καθώς οι έμποροι στράφηκαν περισσότερο μεροληπτικά προς το δολάριο εν όψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Το κίτρινο μέταλλο είδε κάποια ισχύ την περασμένη εβδομάδα, καθώς ορισμένα σημάδια ψύξης της οικονομίας των ΗΠΑ πυροδότησε εικασίες σχετικά με ενδεχόμενες μειώσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve το 2024.

Ωστόσο, ο χρυσός παρέμεινε πολύ κάτω από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν τον Απρίλιο και αναμένεται να διαπραγματευτεί με περιορισμένο εύρος τιμών ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό αυτής της εβδομάδας.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 2.357,35 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο υποχώρησαν 0,5% στα 2.363,65 δολάρια η ουγγιά στις 23:55 ET (03:55 GMT).

Οι αγορές χρυσού και μετάλλου σε άνοδο μπροστά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Οι αγορές χρυσού και ευρύτερων μετάλλων ήταν σε ανοδική πορεία εν όψει των βασικών αναγνώσεων του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που αναμένονταν αυτή την εβδομάδα.

Τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Απρίλιο ανακοινώνονται την Τρίτη, ενώ τα πιο προσεκτικά δεδομένα του δείκτη τιμών καταναλωτή αναμένεται την Τετάρτη.

Οποιεσδήποτε ενδείξεις σταθερού πληθωρισμού είναι πιθανό να μειώσουν περαιτέρω τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ φέτος, ενισχύοντας το δολάριο και πιέζοντας τις τιμές των μετάλλων.

Το δολάριο παρέμεινε σταθερό μετά την πρόσφατη αστάθεια. Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ αποδυναμώθηκε σημαντικά τον Μάιο, αλλά ότι οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό παρέμειναν υψηλές για το επόμενο έτος.

Οι ευρύτερες τιμές των πολύτιμων μετάλλων ήταν επίσης υπό πίεση ενόψει των τιμών του πληθωρισμού αυτής της εβδομάδας, δεδομένου ότι τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε αγορές μετάλλων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σταθεροποιήθηκαν στα 1.005,05 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν 0,8% στα 28,288 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού κινούνται υψηλότερα εν μέσω μικτών κινεζικών συνθηκών
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, παραμένοντας κοντά στα υψηλά δύο ετών εν μέσω κάποιας αισιοδοξίας για τις πιο στενές αγορές. Ωστόσο, τα περαιτέρω κέρδη σταμάτησαν από μικτές ενδείξεις από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 10.080,50 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα αυξήθηκαν 0,2% στα 4,6630 δολάρια η λίβρα.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα, που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο, έδειξαν άνοδο του πληθωρισμού ΔΤΚ. Ωστόσο, ο πληθωρισμός PPI, που αποτελεί βασικό δείκτη της τοπικής εργοστασιακής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, συρρικνώθηκε για 19ο συνεχόμενο μήνα.

Ωστόσο, οι μικτές μετρήσεις του πληθωρισμού αντισταθμίστηκαν από τη χαλάρωση περισσότερων περιορισμών στον τομέα των ακινήτων, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να στηρίξει τη ζήτηση χαλκού τους επόμενους μήνες.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-dip-as-us-inflation-test-looms--3436179


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →