Οι τιμές του χρυσού αυξάνονται λόγω των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν ελαφρώς στο ασιατικό εμπόριο την Τρίτη, ανακάμπτοντας οριακά από τις έντονες απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η εστίαση παρέμεινε στα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για περισσότερες ενδείξεις για τα επιτόκια.

Ενώ το κίτρινο μέταλλο είδε κάποια ισχύ την περασμένη εβδομάδα, παρέμεινε πολύ κάτω από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν τον Απρίλιο, με τους επενδυτές να παραμένουν προκατειλημμένοι προς το δολάριο εν μέσω φόβων για υψηλά επιτόκια στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 2.343,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο αυξήθηκαν 0,3% στα 2.349,05 δολάρια η ουγγιά έως τις 00:22 ET (04:22 GMT).

Ο πληθωρισμός ΔΤΚ, ΔΤΚ αναμενόταν για περισσότερες ενδείξεις επιτοκίων
Τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού των ΗΠΑ ανακοινώθηκαν αργότερα την Τρίτη, ενώ η πιο προσεκτική ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή αναμενόταν την Τετάρτη.

Και οι δύο μετρήσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν τις προοπτικές για τα επιτόκια των ΗΠΑ, αφού οι υπερθερμασμένες μετρήσεις του πληθωρισμού κατά το πρώτο τρίμηνο είδαν τις αγορές να αποτιμούν σε μεγάλο βαθμό τα περισσότερα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Ενώ αυτό το εμπόριο έδειχνε περισσότερους αντίθετους ανέμους για τον χρυσό, το κίτρινο μέταλλο επωφελήθηκε από την αυξημένη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, κάποια αποκλιμάκωση, ειδικά μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, άφησε τον χρυσό ευάλωτο στις πιέσεις από τα επιτόκια.

Τα υψηλά επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προοιωνίζονται άσχημα για τον χρυσό, δεδομένου ότι αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Ανοδικά κινήθηκαν και άλλα πολύτιμα μέταλλα την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.011,05 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 0,9% στα 28,688 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού έφθασαν σε υψηλά 2 ετών, καθώς η ευθυμία κινήτρων για την Κίνα αντισταθμίζει τους φόβους για τα ακίνητα

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν στα υψηλά δύο μηνών την Τρίτη, καθώς οι έμποροι επευφημούσαν περισσότερα μηνύματα από την Κίνα για μια τεράστια έκδοση ομολόγων ύψους 1 τρισεκατομμυρίου γιουάν (138 δισεκατομμύρια δολάρια).

Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν την έκδοση των ομολόγων, τα οποία θα είναι μεταξύ 20 και 40 ετών, μέχρι αυτή την εβδομάδα. Η έκδοση στοχεύει κυρίως στη στήριξη των δαπανών για υποδομές και στην τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα.

Αυτό συνέβαλε σε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τη ζήτηση χαλκού. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν 0,2% στα 10.227,0 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα αυξήθηκαν 0,5% στα 4,7940 δολάρια η λίβρα. Και τα δύο συμβόλαια ήταν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Οι ειδήσεις για την έκδοση κινεζικών ομολόγων αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό τις αρνητικές ενδείξεις στην αγορά ακινήτων της Κίνας, καθώς ένας άλλος μεγάλος προγραμματιστής αθέτησε τις πληρωμές των ομολόγων του.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/article--3438551


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →