Οι τιμές του χρυσού βρίσκουν υποστήριξη πάνω από τα 2.000 δολάρια, αλλά εξακολουθούν να είναι περιορισμένες σε σχέση με τα δεινά των επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο στο ασιατικό εμπόριο τη Δευτέρα, επεκτείνοντας την ανάκαμψη από τα χαμηλά ενός μηνός, αφού πρόσφατα έσπασε κάτω από ένα βασικό επίπεδο στήριξης, αν και οι φόβοι για υψηλότερα για-μακρύτερο επιτόκια στις ΗΠΑ διατήρησαν τις τιμές σε μεγάλο βαθμό περιορισμένες.

Το κίτρινο μέταλλο είχε σπάσει για λίγο κάτω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά νωρίτερα τον Φεβρουάριο, καθώς οι ισχυρότερες από τις αναμενόμενες μετρήσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι επενδυτές αποτιμούν σε μεγάλο βαθμό την προοπτική πρόωρης μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Αν και ο χρυσός ανέκαμψε πάνω από το επίπεδο στήριξης τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό εντός του εύρους συναλλαγών των 2.000-2.050 δολαρίων ανά ουγγιά που είχε καθοριστεί από τα μέσα Ιανουαρίου. Το κίτρινο μέταλλο δυσκολεύεται να σημειώσει πρόοδο ενόψει του κολλητικού πληθωρισμού στις ΗΠΑ και μιας επιθετικής προοπτικής για τα επιτόκια.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 2.019,95 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Απρίλιο αυξήθηκαν 0,4% στα 2.031,15 δολάρια η ουγγιά στις 00:37 ET (05:37 GMT).

Η ισχύς του δολαρίου επιβάρυνε τον χρυσό, καθώς το δολάριο παρέμεινε εν όψει υψηλού τριών μηνών μετά τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή.

Η μέτρηση ήρθε λίγες μέρες μετά από μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του πληθωρισμού του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο. Ο κολλώδης πληθωρισμός δίνει στη Fed λιγότερη ώθηση για να ξεκινήσει αμέσως χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, με μια ομάδα αξιωματούχων της Fed να έχουν προειδοποιήσει το ίδιο τις τελευταίες εβδομάδες.

Η εστίαση είναι τώρα στα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στα τέλη Ιανουαρίου για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τα επιτόκια. Η Fed είχε υποβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό όλα τα στοιχήματα για πρόωρες μειώσεις επιτοκίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Τα υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προοιωνίζονται άσχημα για τον χρυσό, δεδομένου ότι αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Αυτή η ιδέα επιβάρυνε άλλα πολύτιμα μέταλλα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν πτώση 0,3%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού υποχώρησαν 1,3%.

Οι τιμές του χαλκού πέφτουν, η Κίνα εστιάζεται
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν τη Δευτέρα, αλλά παρέμειναν σε ισχυρά κέρδη από την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω ελπίδων για βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που έληξαν τον Μάρτιο υποχώρησαν 0,4% στα 3,8083 δολάρια η λίβρα, μετά από άνοδο άνω του 4% την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα στοιχεία που δείχνουν αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες στην Κίνα, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους, ενίσχυσαν τις ελπίδες για μια ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη στον μεγαλύτερο εισαγωγέα χαλκού στον κόσμο.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-find-support-above-2000-but-still-rangebound-on-rate-woes-3307218


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →