Οι τιμές του χρυσού παραμένουν σταθερές καθώς το δολάριο υποχωρεί λόγω του πληθωρισμού

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερά στο ασιατικό εμπόριο την Τρίτη, βλέποντας κάποια ανακούφιση από το ελαφρώς ασθενέστερο δολάριο καθώς οι έμποροι ετοιμάζονταν για μια σειρά βασικών αναγνώσεων για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα, κυρίως από τις ΗΠΑ.

Το κίτρινο μέταλλο ανέκτησε κάποιες από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, αλλά παρέμεινε πολύ κάτω από τα πρόσφατα υψηλά ρεκόρ, καθώς η μείωση της ζήτησης για ασφαλή καταφύγια και οι αυξημένοι φόβοι για υψηλά επιτόκια στις ΗΠΑ οδήγησαν τους επενδυτές να στρέφονται προς το δολάριο και τα ομόλογα.

Ωστόσο, το δολάριο υποχώρησε ελαφρά στις συναλλαγές χαμηλού όγκου, λόγω της αργίας της Ημέρας Μνήμης τη Δευτέρα.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.351,03 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που έληγαν τον Ιούνιο σταθεροποιήθηκαν στα 2.352,10 δολάρια η ουγγιά στις 23:51 ET (03:1 GMT). Ο χρυσός σποτ είχε φτάσει σε υψηλό ρεκόρ περίπου 2.450 δολαρίων η ουγγιά την περασμένη εβδομάδα.

Ο χρυσός παραμένει σταθερός καθώς πλησιάζει η δοκιμή πληθωρισμού PCE
Οι έμποροι παρέμειναν επιφυλακτικοί σχετικά με το κίτρινο μέταλλο, εν όψει των βασικών στοιχείων του δείκτη τιμών PCE που θα ανακοινωθούν αυτήν την Παρασκευή. Τα δεδομένα είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και είναι πιθανό να επηρεάσουν τις προοπτικές για μειώσεις των επιτοκίων.

Η ανάγνωση έρχεται επίσης αφού μια σειρά αξιωματούχων της Fed προειδοποίησαν ότι ο σταθερός πληθωρισμός θα καθυστερήσει τυχόν πιθανές μειώσεις επιτοκίων φέτος. Αυτό οδήγησε τους επενδυτές να ξεκινούν τις τιμές με μεγαλύτερη πιθανότητα η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με προηγούμενες προσδοκίες για μείωση 25 μονάδων βάσης.

Αυτή η ιδέα παρέσυρε επίσης τις τιμές του χρυσού σε υψηλά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι έμποροι στράφηκαν πιο προκατειλημμένοι προς το δολάριο.

Πριν από τα στοιχεία του PCE της Παρασκευής, οι μετρήσεις του πληθωρισμού από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Γερμανία είναι επίσης σε εξέλιξη αυτή την εβδομάδα.

Τα άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν μικρή άνοδο την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 1.066,95 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 31,950 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού ανεβαίνουν, αναμένονται περισσότερα στοιχεία για την Κίνα
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν έναντι ενός πιο ήπιου δολαρίου, με την εστίαση να στρέφεται κυρίως προς τα επερχόμενα στοιχεία από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα, που αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αναφοράς στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου εκτινάχθηκαν σχεδόν 2% στα 10.532,50 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα αυξήθηκαν 0,3% στα 4,8244 δολάρια η λίβρα.

Και τα δύο συμβόλαια παρέμειναν πολύ κάτω από τα πρόσφατα υψηλά ρεκόρ. Ωστόσο, καθόταν επίσης σε αστρικά κέρδη μέχρι τον Μάιο, στο πίσω μέρος μιας κερδοσκοπικής φρενίτιδας που τροφοδοτείται από τις προσδοκίες για ισχυρή ζήτηση χαλκού και υποτονικές προμήθειες.

Η εστίαση αυτή την εβδομάδα είναι στα βασικά στοιχεία δεικτών υπευθύνων αγορών από την Κίνα, που αναμένεται αυτή την Παρασκευή, για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα στον μεγαλύτερο εισαγωγέα χαλκού στον κόσμο.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-steady-as-dollar-drifts-lower-amid-inflation-watch-3457985


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →