Οι τιμές του χρυσού αυξάνονται ελαφρά μετά από εβδομαδιαίες απώλειες. ο πληθωρισμός στο επίκεντρο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν ελαφρά στο ασιατικό εμπόριο τη Δευτέρα, ανακτώντας ορισμένες από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι έμποροι παρέμειναν επιφυλακτικοί στις αγορές μετάλλων ενόψει της βασικής μέτρησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Οι ευρύτεροι όγκοι συναλλαγών ήταν επίσης υποτονικοί λόγω των αργιών της αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, ενώ η αναμονή για περισσότερες ενδείξεις για τα επιτόκια των ΗΠΑ απέτρεψε επίσης τα μεγάλα στοιχήματα.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν επίσης, ανακάμπτοντας μετά από μια πτώση από τα υψηλά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,4% στα 2.343,23 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 2.344,10 δολάρια η ουγγιά στις 00:33 ET (04:33 GMT). Οι τιμές spot υποχώρησαν επίσης από υψηλά ρεκόρ.

Το τεστ PCE πλησιάζει καθώς τα στοιχήματα μείωσης των επιτοκίων μειώνονται κερδίζουν χρυσό
Η εστίαση αυτή την εβδομάδα ήταν καθαρά στα δεδομένα του δείκτη τιμών PCE - ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve. Η ανάγνωση αναμένεται την Παρασκευή.

Τα στοιχεία έρχονται μετά από μια σειρά προειδοποιήσεων από αξιωματούχους της Fed, σχετικά με τον σταθερό πληθωρισμό, που οδήγησαν τους επενδυτές σε μεγάλο βαθμό να αποτιμούν τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα φέτος. Οι traders τιμολογούν τώρα με μεγαλύτερη πιθανότητα ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, ο οποίος αρχικά είχε καθοριστεί ως η πιο πιθανή στιγμή για μείωση επιτοκίων, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch.

Αυτή η ιδέα πίεσε τις τιμές του χρυσού και των μετάλλων ευρύτερα τις τελευταίες εβδομάδες, με τους εμπόρους να γίνονται πιο προκατειλημμένοι προς το δολάριο και τα ομόλογα.

Η μείωση της ζήτησης για ασφαλές καταφύγιο για χρυσό επιβάρυνε επίσης το κίτρινο μέταλλο.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, ανακάμπτοντας επίσης από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 1,2% στα 1.048,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 1,7% στα 31,023 δολάρια η ουγγιά.

Σταθερές οι τιμές του χαλκού από την πτώση της περασμένης εβδομάδας
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενός μηνός χαλκού αυξήθηκαν 0,3% στα 4,7720 δολάρια η λίβρα, καθώς μια κερδοσκοπική φρενίτιδα, η οποία είχε τροφοδοτήσει ένα ράλι σε υψηλά ρεκόρ τον Μάιο, τώρα υποχώρησε.

Η εστίαση τώρα ήταν στο αν οι αγορές χαλκού ήταν τόσο σφιχτές όσο αρχικά εικαζόταν και αν η προσφορά θα παραμείνει σταθερή τους επόμενους μήνες.

Οι αγορές περίμεναν επίσης περισσότερες ενδείξεις από τον κορυφαίο εισαγωγέα χαλκού, την Κίνα, ειδικά για το πώς το Πεκίνο σχεδίαζε να χρηματοδοτήσει και να εκτελέσει μια σειρά από μέτρα τόνωσης που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-rise-slightly-after-weekly-losses-inflation-in-focus-3457568


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →