Οι τιμές του χρυσού παραμένουν σταθερές αλλά οδεύουν προς απότομες εβδομαδιαίες απώλειες καθώς οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων εξασθενούν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερά στο ασιατικό εμπόριο την Παρασκευή, αλλά σημείωσαν απότομη πτώση καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς οι ανησυχίες για υψηλά για μεγαλύτερα επιτόκια στις ΗΠΑ έσυραν το κίτρινο μέταλλο από υψηλά ρεκόρ.

Οι φόβοι των επιτοκίων ώθησαν το δολάριο προς τα πάνω και επηρέασαν επίσης τις ευρύτερες τιμές μετάλλων. Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού σημείωσαν επίσης απότομη πτώση από τα υψηλά ρεκόρ αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός επλήγη επίσης από τη μείωση της ζήτησης για ασφαλή καταφύγια, καθώς ο θάνατος του Ιρανού Προέδρου δεν ενέτεινε τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή όπως αρχικά αναμενόταν.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.332,77 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο υποχώρησαν 0,1% στα 2.333,85 δολάρια η ουγγιά στις 00:37 ET (04:37 GMT).

Ο χρυσός νοσηλευτές σημειώνει απότομες εβδομαδιαίες απώλειες σε τρεμούλιασμα επιτοκίων
Ο χρυσός επρόκειτο να χάσει περίπου 3,4% αυτή την εβδομάδα, καθώς υποχώρησε από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας.

Η ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο για χρυσό μειώθηκε αυτή την εβδομάδα, γεγονός που άφησε το κίτρινο μέταλλο ευάλωτο στους αντίθετους ανέμους από τις ανησυχίες για τα υψηλά για μεγαλύτερα επιτόκια.

Τα σήματα Hawkish από την Federal Reserve έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον σταθερό πληθωρισμό, με ορισμένους ακόμη και να είναι ανοιχτοί σε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Ενώ περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φαινόταν απίθανο, η γεροσκόπηση είδε τους επενδυτές να περιορίζουν απότομα τις προσδοκίες για οποιεσδήποτε μειώσεις επιτοκίων το 2024. Οι έμποροι παρατηρήθηκαν να τιμολογούν με σχεδόν ίση πιθανότητα μείωσης ή διατήρησης επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch.

Τα υψηλά για μεγαλύτερα επιτόκια προμηνύουν άσχημα για τον χρυσό, δεδομένου ότι αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Τα άλλα πολύτιμα μέταλλα παρέμειναν σταθερά την Παρασκευή και ήταν έτοιμα για εβδομαδιαίες απώλειες. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 1.029,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 30,582 δολάρια η ουγγιά.

Ο χαλκός παραμένει σταθερός μετά την πτώση από τα υψηλά ρεκόρ
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αναφοράς στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν 0,8% στα 10.450,50 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,7% στα 4,8102 δολάρια η λίβρα.

Και τα δύο συμβόλαια υποχώρησαν από τα υψηλά ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, καθώς μια κερδοσκοπική φρενίτιδα που είχε οδηγήσει σε προηγούμενα κέρδη φαινόταν να ολοκληρώνεται. Οι έμποροι περίμεναν τώρα να δουν εάν οι φυσικές παραδόσεις σε συμβόλαια θα μπορούσαν να γίνουν εγκαίρως, κάτι που θα πρόσφερε περισσότερες ενδείξεις για τις συνθήκες προμήθειας χαλκού.

Το ψυχρό κλίμα προς τον κορυφαίο εισαγωγέα χαλκού την Κίνα επιβαρύνθηκε επίσης, καθώς η αισιοδοξία για περισσότερα μέτρα τόνωσης αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και τις εντάσεις με την Ταϊβάν.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-steady-but-head-for-steep-weekly-losses-as-rate-cut-hopes-wane-3455750


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →