Οι τιμές του χρυσού έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ κοντά στα 2.300 δολάρια καθώς ο σεισμός στην Ταϊβάν μειώνει την όρεξη για ρίσκο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν στο ασιατικό εμπόριο την Τετάρτη, παραμένοντας εν όψει υψηλά ρεκόρ εν μέσω αυξημένης ζήτησης για ασφαλή καταφύγια μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ταϊβάν, ενώ η αβεβαιότητα για τα επιτόκια των ΗΠΑ ενίσχυσε επίσης τη ζήτηση χρυσού.

Ένα ευρύ sell-off στις χρηματιστηριακές αγορές, καθώς η διάθεση για ανάληψη κινδύνων επιδεινώθηκε, τροφοδότησε επίσης τη ζήτηση για χρυσό, ακόμη και όταν οι αποδόσεις του δολαρίου και του αμερικανικού δημοσίου ενισχύθηκαν, ακολουθώντας τα επιθετικά σχόλια από ανώτατα στελέχη της Federal Reserve.

Η όρεξη για κινδύνους δέχθηκε νέο πλήγμα την Τετάρτη μετά από σεισμό στην Ταϊβάν που έπληξε τις υποδομές του νησιού και τα κορυφαία εργοστάσια κατασκευής τσιπ, ενώ προκάλεσε επίσης προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε περιοχές της Ιαπωνίας.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 2.286,40 δολάρια η ουγγιά, παραμένοντας εν όψει του υψηλού ρεκόρ των 2.288,43 δολαρίων που σημειώθηκε την Τρίτη, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο αυξήθηκαν 1,1% στα 2.306,25 δολάρια η ουγγιά και ήταν λίγο κάτω από τα υψηλά της ζωής των 2.307 ουγγιά κατά 2.308,5 δολάρια ουγγιά κατά 2.308,8 ουγγιές. ET (04:47 GMT).

Το κίτρινο μέταλλο ενθαρρύνθηκε περαιτέρω από την υποχώρηση του δολαρίου από τα υψηλά 4-½ μηνών την Τετάρτη.

Οι τιμές του χρυσού διατηρούν τα 2.300 δολάρια στο προσκήνιο παρά την πίεση της Fed
Η αυξημένη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τις τιμές του χρυσού να υπερβούν τις αυξημένες ανησυχίες για υψηλότερα για μεγαλύτερα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν σε ξεχωριστές ομιλίες ότι ο σταθερός πληθωρισμός και η ισχύς στην αγορά εργασίας θα μπορούσαν ενδεχομένως να καθυστερήσουν τα σχέδια της Fed για μείωση των επιτοκίων.

Τα σχόλιά τους ήρθαν λίγες μέρες πριν από τα βασικά στοιχεία μισθοδοσίας εκτός γεωργικών εκμεταλλεύσεων για τον Μάρτιο, που αναμένεται αυτή την Παρασκευή. Τα στοιχεία ξεπέρασαν σταθερά τις προσδοκίες τους τελευταίους μήνες, εν μέσω επίμονης ισχύος στον εργατικό χώρο των ΗΠΑ.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα επωφελήθηκαν επίσης από τη βελτιωμένη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια και την αδυναμία του δολαρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 940,05 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 2,2% στα 26,480 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού ενθαρρύνονται από τα θετικά κινεζικά στοιχεία
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν την Τετάρτη και παρέμειναν εν όψει των πρόσφατων υψηλά 11 μηνών, μετά τα θετικά στοιχεία του δείκτη διαχείρισης αγορών (PMI) από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν κατά 0,6% στα 9.070,50 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,5% στα 4,1022 δολάρια η λίβρα.

Τα ιδιωτικά στοιχεία PMI την Τετάρτη έδειξαν ότι η ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας βελτιώθηκε τον Μάρτιο. Η μέτρηση ήρθε λίγες μέρες μετά τους θετικούς επίσημους PMI για τον μεταποιητικό τομέα της Κίνας, οι οποίοι σηματοδοτούσαν τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στον μεγαλύτερο εισαγωγέα χαλκού στον κόσμο.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-hit-record-highs-near-2300-as-taiwan-quake-dents-risk-appetite-3362978


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →