Ο χρυσός υποχώρησε τη Πέμπτη, ωστόσο διαμορφώθηκε για μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε τη Πέμπτη, ωστόσο διαμορφώθηκε για μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι διευρυνόμενες πληθωριστικές πιέσεις δίνουν ώθηση στο μέταλλο που είναι ασφαλές καταφύγιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχωρούν 0,47% στα 1.969,45 $ στις 1:18 μ.μ., σημειώνοντας κέρδη περίπου 1,7% μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα. Οι αγορές συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή λόγω αργίας. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε την Πέμπτη και υποχώρησε από τα υψηλά του Μαΐου 2020.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε την Τετάρτη, μετά από σταθερά κέρδη νωρίτερα μέσα στον μήνα, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυστηροποιήσει επιθετικά τη νομισματική πολιτική για να περιορίσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) αναμένεται να μειώσει το επιτόκιο των μονοετών δανείων την Παρασκευή, για δεύτερη φορά το 2022 μέχρι σήμερα. Η PBOC αναμένεται επίσης να μειώσει τον δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών σύντομα.

Η Τράπεζα της Κορέας αύξησε το επιτόκιο στο 1,5% καθώς εξέδωσε την τελευταία της απόφαση πολιτικής. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την απόφαση πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία, που συνεχίζεται από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, συνεχίζεται. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα στείλουν επιπλέον 800 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενόψει της ευρέως αναμενόμενης ρωσικής επίθεσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι συμμετοχές του SPDR Gold Trust (P:GLD) αυξήθηκαν 1% στους 1.104,42 τόνους την Τετάρτη. Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι χάνει 0,82% στα 25,56 $, η πλατίνα σημειώνει πτώση κατά 0,61% και το παλλάδιο κερδίζει 1,65%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →