Ο χρυσός υποχωρεί την Παρασκευή, αλλά σημειώνει τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί την Παρασκευή, αλλά σημειώνει τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο. Η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο που οδήγησε σε τρίτη εβδομαδιαία πτώση βοήθησαν να περιοριστούν οι απώλειες για το κίτρινο μέταλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχωρούν 1,22% στα 1.778 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημειώνει άνοδο την Παρασκευή, αλλά κατευθύνθηκε σε τρίτη εβδομαδιαία πτώση.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς 10 ετών ορίστηκαν για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021. Οι επενδυτές υπολογίζουν τώρα τι υποδηλώνει η εξαγριωμένη ισοπέδωση της καμπύλης αποδόσεων των ΗΠΑ σχετικά με τις προσδοκίες για οικονομική ανάπτυξη και τον ρυθμό με τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να συσφίξει τη νομισματική πολιτική καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να αυξάνεται.

Τα στοιχεία των ΗΠΑ που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε μικρότερο από το αναμενόμενο κατά 2% σε τριμηνιαία βάση, ενώ ο δείκτης τιμών του ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 5,7% σε τριμηνιαία βάση, το τρίτο τρίμηνο του 2021. Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι 281.000 αρχικές αιτήσεις ανεργίας υποβλήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την απόφαση πολιτικής της Fed, η οποία θα εκδοθεί στις 3 Νοεμβρίου, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξέδωσε την απόφασή της την Πέμπτη. Αν και η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναγνώρισε υψηλότερο πληθωρισμό, απώθησε τα στοιχήματα της αγοράς ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα προκαλούσαν αύξηση των επιτοκίων το 2022.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έχουν περιορίσει επίσης τις προβλέψεις τους για την τιμή του χρυσού για το υπόλοιπο του 2021 και για το 2022, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters της Πέμπτης.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί 0,98% για τη χειρότερη εβδομάδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021. Η πλατίνα υποχώρησε 0,3% ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,15%. Ωστόσο, οι προβλέψεις για τις τιμές του παλλαδίου και της πλατίνας μειώθηκαν επίσης σε ξεχωριστή δημοσκόπηση του Reuters, με την έλλειψη τσιπ να αναγκάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν την παραγωγή οχημάτων που περιέχουν τα συγκεκριμένα μέταλλα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →