Ο χρυσός ξεκινάει ήπια αρνητικά τη νέα εβδομάδα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ξεκινάει ήπια αρνητικά τη νέα εβδομάδα. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται -0,33% χαμηλότερα αλλά λίγο πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των $ 1800/oz. Το ασήμι είναι οριακά υψηλότερο κατά τη στιγμή της γραφής και αιωρείται στα 25,50 $ / ουγκιά. Στο υπόλοιπο συγκροτήμα εμπορευμάτων, ο χαλκός διαπραγματεύεται κοντά στα 4,50 $/λίβρα περίπου 0,44% ανοδικός και το WTI έχει χάσει -0,75% μετά από μερικές αξιοπρεπείς συνεδρίες.

Το συναίσθημα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας είναι θετικό από τη μια μέρα στην άλλη. Τα Nikkei 225 (1,82%), ASX (1,34%) και Shanghai Composite (1,88%) διαπραγματεύθηκαν όλα υψηλότερα. 

Στο FX, οι μεγάλες ισοτιμίες διαπραγματεύτηκαν όλες; εντός των ορίων τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται στις 92,08 μονάδες. Στα κρυπτονομίσματα, το BTC/USD έχει πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 40 χιλιάδων δολαρίων.

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις από το Σαββατοκύριακο, η China Caixin Manufacturing PMI για τον Ιούλιο 50,3 (προηγούμενη 51,3).

Η China Daily σημείωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση πρόκειται να εντείνει την πολιτική υποστήριξης για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη του έθνους.

Οι εργαζόμενοι στο ορυχείο Escondida της BHP απέρριψαν την τελική προσφορά μισθών της εταιρείας και εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων 5-10 ημερών, η απεργιακή δράση θα μπορούσε να ξαναρχίσει.

Γερμανία λιανικές πωλήσεις Ιουνίου +4,2% έναντι +2,0% m/m αναμενόταν.

Η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα ταμείο 32 δισ. Δολαρίων για την υποστήριξη κρατικών επιχειρήσεων.

Η Κίνα έχει θέσει ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε ορισμένες περιοχές λόγω των αυξανόμενων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το νομοσχέδιο για τις υποδομές των ΗΠΑ εισήχθη στο βήμα της Γερουσίας. Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα.

PMI της Ιαπωνίας Jibun Manufacturing για τον Ιούλιο 53,0 (η τιμή prelim ήταν 52,2, πριν 52,4).

Αυστραλία - Markit Manufacturing PMI για τον Ιούλιο (τελικό): 56,9 (το φλας ήταν 56,8, πριν από 58,6). Αυστραλία - AiG Manufacturing PMI για τον Ιούλιο: 60,8 (προηγούμενο 63,2).

Η Brainard της Fed είπε ότι θα ήθελε να έχει τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Σεπτεμβρίου για να αξιολογήσει τις βελτιώσεις στην αγορά εργασίας.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της συνεδρίας, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την παραγωγή PMI από τις μεγαλύτερες χώρες.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →