Ο χρυσός συνεχίζει την πτώση στα 1692,80 $. Το ασήμι και πάλι σήμερα αρνητικά -0,49% στα 25,20 $.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός έκλεισε κατά 0,80% χαμηλότερα χθες και σήμερα το πρωί το κίτρινο μέταλλο συνεχίζει την πτώση χάνοντας ακόμα 0,28% στα 1692,80 $ ανά ουγκιά. Το ασήμι έχασε χθές τα 26 δολάρια διαπραγματευόμενο και πάλι σήμερα αρνητικά -0,49% στα 25,20 $.

 

Το συναίσθημα κινδύνου στους δείκτες, ειδικότερα μετά την παρέμβαση του Παουέλ ήταν αρνητικό. Αφού κληρονόμησαν ένα αρνητικό κλείσιμο από τη Wall Street, οι Nikkei 225 (-0,23%), ASX (-0,74%) και Shanghai Composite (-0,04%) έκλεισαν όλοι χαμηλότερα.

 

Στις αγορές εμπορευμάτων, το WTI ανέβηκε για ακόμα μια συνεδρία κατα 1,23% και ο χαλκός κατάφερε επίσης να ανέβει κατά 1,69%. Αυτή η άνοδος στα εμπορεύματα έρχεται παρά την μεγαλύτερη δύναμη του greenback. Τη χειρότερη απόδοση την είχε το NZD, που έπεσε 0,45% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

 

Το Bitcoin είχε επίσης μια δύσκολη συνεδρία, καθώς κινήθηκε κάτω από τις 40 χιλιάδες ευρώ, διαπραγματευόμενο σήμερα στα 39.326€.

 

Χθες ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell απογοήτευσε τις αγορές καθώς είπε ότι παρακολουθεί την κίνηση των αποδόσεων, αλλά δεν θα στοχεύσει σε μια συγκεκριμένη τιμή. Η 10ετής απόδοση του ομολόγου των ΗΠΑ συνέχισε να ανεβαίνει και έφτασε στο υψηλό του 1,58% σε επίπεδο που είχε να δει από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

 

Ο BOJ Gov Kuroda είπε ότι δεν πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να διευρυνθεί το συγκρότημα γύρω από τη μακροπρόθεσμη απόδοση. Η Kuroda είπε στη συνέχεια ότι οι υψηλότερες αποδόσεις θα μειώσουν τον αντίκτυπο της νομισματικής χαλάρωσης.

 

Τα πράγματα μοιάζουν να γίνονται χειρότερα για τη Ρωσία καθώς οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζουν πρόσθετες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και υπήρξαν κάποιες προτάσεις ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και το κρατικό χρέος.

 

Υπήρξαν αναφορές ότι η Κίνα έθεσε τον στόχο αύξησης του ΑΕΠ το 2021 σε πάνω από 6%. Ο οικονομικός σύμβουλός τους την περασμένη εβδομάδα είπε ότι αν τα πράγματα παραμείνουν σταθερά, ακόμη και το 8-9% είναι δυνατό. Έχουν στόχο CPI 3% και στόχο δημοσιονομικού ελλείμματος 3,2%.

 

Χθες ο όμιλος OPEC + συμφώνησε να διατηρήσει την παραγωγή σταθερή και μόνο η Ρωσία και το Καζακστάν θα αυξήσουν μετρίως την παραγωγή. Όλα αυτά θα συζητηθούν ξανά τον επόμενο μήνα στη επόμενη συνάντηση του καρτέλ.

 

Όσον αφορά τα δεδομένα, οι εργασίες οικοδόμησης της Νέας Ζηλανδίας που πραγματοποιήθηκαν για το 4ο τρίμηνο του 2020 έπεσαν στο -1,5% (αναμένόμενο + 3,0%). Το PMI υπηρεσίων της Αυστραλίας για τον Φεβρουάριο κινήθηκε στα 55,8 έναντι της προηγούμενης ανάγνωσης των 54.3

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, τα κύρια σημεία είναι η έκθεση απασχόλησης των ΗΠΑ (NFP), ο καναδικός PMI και σχόλια από τον Bostic της Fed και τον Haskel της BoE.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →