Ο χρυσός σημείωσε άνοδο τη Δευτέρα, ανακτώντας κάποιο έδαφος μετά την υποχώρηση της προηγούμενης συνεδρίασης

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο τη Δευτέρα, ανακτώντας κάποιο έδαφος μετά την υποχώρηση της προηγούμενης συνεδρίασης και ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσαν να παρέχουν ενδείξεις για τις προοπτικές για τα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.029 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 09:24 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% στα 2.035 δολάρια.

"Οι αγορές στην πραγματικότητα απλώς προεξοφλούν τον απόηχο της έκθεσης μισθοδοσίας της περασμένης Παρασκευής", δήλωσε ο Daniel Ghali, στρατηγός εμπορευμάτων στην TD Securities, αναφερόμενος σε ένα selloff που άφησε τις τιμές περίπου 2% κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν φτάσει την περασμένη εβδομάδα πριν από τα στοιχεία.

Έδειξε ότι η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε τον Απρίλιο, υποδεικνύοντας την επίμονη ισχύ της αγοράς εργασίας.

Ο Γκάλι πρόσθεσε, ωστόσο, η προοπτική της ύφεσης είναι πιθανό να κάνει τις αγορές τις τιμές σε μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων της Fed, κάτι που θα πρέπει να οδηγήσει "τους διακριτικούς εμπόρους να χρησιμοποιήσουν το κεφάλαιό τους σε χρυσό". Ο χρυσός χωρίς απόδοση έχει μεγαλύτερη απήχηση στους επενδυτές όταν τα επιτόκια πέφτουν και μειώνουν τον ανταγωνισμό από άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Οι αγορές είδαν 88% πιθανότητα η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια στο τρέχον επίπεδό τους τον Ιούνιο και 33% πιθανότητα μείωσης επιτοκίων τον Ιούλιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Αργότερα τη Δευτέρα, η έρευνα δανείων της Fed ενδέχεται να δείξει εάν και πόσο σκληρά οι τράπεζες πιέζουν τα δάνεια μετά την αποτυχία τριών τραπεζών των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

«Εάν τα δεινά μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών επανέλθουν στο προσκήνιο, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα άλλο σκέλος ανόδου για το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity.

Μαζί με τον αμερικανικό δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) που αναμένεται την Τετάρτη, οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τυχόν εξελίξεις γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,1% στα 25,63 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,9% στα 1.079 δολάρια, ενώ το παλλάδιο εκτινάχθηκε σχεδόν 5% στα 1.564 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →