Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο τη Δευτέρα, παρόλο που η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ σηματοδότησε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο τη Δευτέρα, παρόλο που η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ σηματοδότησε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φέτος που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τον χρυσό που δεν αποφέρει.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,14% στα 1855 $ στις 14,59 μ.μ. Ο χρυσός διαπραγματεύτηκε μεταξύ 1.828 και 1.864 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, παραμένοντας συνολικά στο μέσο όρο των 1.850 δολαρίων.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο για αύξηση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και ίσως ακόμη και μετά, καθώς τα νέα στοιχεία της αγοράς εργασίας δεν έδειξαν σημάδια ότι η οικονομία των ΗΠΑ πέφτει κάτω από τον υψηλό πληθωρισμό και το αυξανόμενο κόστος δανεισμού.

Την Παρασκευή, ο χρυσός υποχώρησε αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εργοδότες στις ΗΠΑ προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από ό,τι αναμενόταν τον Μάιο και διατήρησαν ισχυρό ρυθμό αύξησης των μισθών.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματά τους για τις αυξήσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φέτος και ποντάρουν σε μεγαλύτερη άνοδο κατά 50 μονάδες βάσης σε μία από τις συναντήσεις πολιτικής της τράπεζας μέχρι τον Οκτώβριο.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού, καθώς ο χρυσός δεν αποφέρει τόκο.

Την Παρασκευή, η Νότιο-αφρικανική ανθρακωρύχος πολύτιμων μετάλλων Sibanye Stillwater (NYSE:SBSW) δήλωσε ότι τα συνδικάτα που ηγούνται μιας απεργίας στις επιχειρήσεις του χρυσού είχαν εντολή από τα μέλη τους να αποδεχτούν μια τριετή μισθολογική συμφωνία.

Επιπλέον, η παραγωγή χρυσού της Γκάνας μειώθηκε 30% πέρυσι στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, ρίχνοντας τη χώρα από τη θέση της ως ο κορυφαίος παραγωγός στην Αφρική, σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου ορυχείων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκπτώσεις σε χρυσό διευρύνθηκαν στην Ινδία καθώς η ζήτηση υποχώρησε λόγω της αύξησης των τιμών και της λήξης της γαμήλιας περιόδου. Οι καταναλωτές στην κορυφαία καταναλωτική Κίνα παρέμειναν επίσης προσεκτικοί στην αγορά χρυσού εν μέσω της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών για τον κορωνοϊό.

Στα άλλα μέταλλα, η πλατίνα ενισχύθηκε 2,15% στα 1.027 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 2,18% στα 2.116 δολάρια. Το ασήμι σημείωσε επίσης άνοδο 1,92% στα 22,32 δολάρια ανά ουγκιά.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →