Ο χρυσός σημειώνει άνοδο την Δευτέρα, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο την Δευτέρα, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν χάρη στα επιθετικά μηνύματα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Οι αγορές αρχίζουν επίσης να τιμολογούνται σε μια νωρίτερα από την αναμενόμενη μείωση του ισολογισμού της Fed.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,04% στα 1.819,40 $. Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ παρέμειναν επίσης κοντά στα υψηλά δύο ετών που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην ακρόαση της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι έτοιμη για την έναρξη αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής. Άλλοι αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν επίσης ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022.

Η Fed θα συνεδριάσει για να εκδώσει την επόμενη πολιτική της απόφαση στις 25 έως τις 26 Ιανουαρίου, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας θα εκδώσει την απόφασή της στις 3 Φεβρουαρίου.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εκδώσει την τελευταία της πολιτική απόφαση την Τρίτη.

Σε άλλες περιοχές της Ασίας, τα κινεζικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε 4% σε ετήσια βάση και 1,6% σε τριμηνιαία βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Έδειξαν επίσης ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 4,3% ετησίως- Οι ετήσιες πωλήσεις και οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,7% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 5,1%.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, μείωσε επίσης το κόστος δανεισμού για μεσοπρόθεσμα δάνεια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2020.

Εν τω μεταξύ, η φυσική αγορά χρυσού μειώθηκε στην Ινδία την προηγούμενη εβδομάδα χάρη στην αύξηση των τιμών και τον αριθμό των κρουσμάτων COVID-19. Στην Κίνα, κορυφαίο καταναλωτή του κίτρινου μετάλλου, η ζήτηση σταθεροποιήθηκε καθώς πλησιάζουν οι διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 0,11% στα 23,02 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,41%, και το παλλάδιο υποχωρεί 0,49%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →