Ο χρυσός παρέμεινε σταθερός την Παρασκευή, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, υποστηριζόμενος από το ασθενέστερο δολάριο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός παρέμεινε σταθερός την Παρασκευή, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, υποστηριζόμενος από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, καθώς οι αγορές αναπτύχθηκαν με βεβαιότητα ότι η Federal Reserve ολοκληρώθηκε με τις αυξήσεις των επιτοκίων της.

Ο χρυσός σποτ διατηρήθηκε σταθερά στα 1.992,73 $ ανά ουγγιά, στις 04:31 GMT. Ο χρυσός αυξήθηκε κατά 0,7% αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρουσίασαν μικρή αλλαγή στα 1.993,60 δολάρια.

«Το θέμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές την περασμένη εβδομάδα ήταν η πτώση των αποδόσεων και η πτώση του δολαρίου ΗΠΑ και... (αυτά) ευνοούν την ανοδική πορεία του χρυσού», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της KCM Trade, Tim Waterer.

Ο δείκτης δολαρίου (.DXY) βρισκόταν σε καλό δρόμο για δεύτερη εβδομαδιαία πτώση, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Οι αγορές διέκοψαν τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων της Fed το 2024, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας δεν άλλαξαν την άποψη ότι η αγορά εργασίας επιβραδύνεται στις ΗΠΑ εν μέσω υψηλότερων ποσοστών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει «προσεκτικά» και «όλοι οι συμμετέχοντες έκριναν σκόπιμο να διατηρήσουν» την τρέχουσα ρύθμιση των επιτοκίων.

Οι έμποροι αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, ενώ η τιμολόγηση έχει περίπου 26% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων ήδη από τον Μάρτιο, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

«Υπάρχει αυτή η αποσύνδεση μεταξύ των προσδοκιών της αγοράς για τα επιτόκια και αυτού που έδειξαν τα πρακτικά της Fed και αυτό είναι που προκαλεί κάποιο δισταγμό στην τιμή του χρυσού», είπε ο Waterer.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού.

Ο χρυσός σποτ μπορεί να δοκιμάσει ξανά μια αντίσταση στα 1.999 δολάρια ανά ουγγιά, ένα σπάσιμο πάνω από το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε κέρδος στα 2.009-2.016 δολάρια, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters, Wang Tao.

Το ασήμι κέρδισε 0,2% στα 23,71 δολάρια ανά ουγγιά, το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.049,12 δολάρια. Η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 914,68 δολάρια, αλλά οδεύει προς τη δεύτερη εβδομαδιαία άνοδο.

 

Disclamer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του Reuters

https://www.reuters.com/markets/commodities/gold-steadies-poised-second-weekly-gain-weaker-dollar-2023-11-24/


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →