Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν ελαφρώς υψηλότερα την εβδομάδα σήμερα το πρωί

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν ελαφρώς υψηλότερα την εβδομάδα σήμερα το πρωί μετά από σημαντική έλλειψη κατεύθυνσης στη συνεδρία της Ασίας. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1779 $ / oz ακριβώς πάνω από το επίπεδο, ενώ το ασήμι διαπραγματεύεται στην περιοχή των 26,09 / oz επίσης ακριβώς πάνω από το επίπεδο. Ο χαλκός έσπασε μια μεγάλη αντίσταση στο προηγούμενο υψηλό, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011.

Το συναίσθημα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας ήταν ανάμεικτο. Το Nikkei 225 (0,36%) έκλεισε υψηλότερα ενώ το ASX (-0,21%) και το Shanghai Composite (-0,77%) και τα δύο μειώθηκαν. Οι αγορές στην Ταϊβάν, τη Νότια Κορέα και την Ινδία είχαν όλες καλές επιδόσεις.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου κινήθηκε 0,06% χαμηλότερα και η μεγαλύτερη κίνηση είχε το ζεύγος AUD / USD που σημείωσε αύξηση 0,20%. Το WTI σημείωσε πτώση 1% και το BTC / USD ανέβηκε πάνω από 7% για να φτάσει τα 52.932 $.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις, η ΕΕ περιμένει από το Ηνωμένο Βασίλειο να ευθυγραμμίσει τα πρότυπα τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου με τους κανόνες της ΕΕ για τα τρόφιμα και την ασφάλεια. Προφανώς, σε αντάλλαγμα, η ΕΕ προσφέρει μείωση των ελέγχων εισαγωγών και εξαγωγών μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Στην Αμερική, ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος Μάντσεν, υποστηρίζει μικρότερες προτάσεις υποδομής για τους Ρεπουμπλικάνους. Ο Μάντσεν μίλησε το Σαββατοκύριακο και είπε ότι θα υποστηρίξει μια πιο στοχευμένη έκδοση του πακέτου υποδομής των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Μπάιντεν.


Ο Gov Broadbent της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) βλέπει «πολύ γρήγορη» οικονομική ανάπτυξη τουλάχιστον κατά τα επόμενα τρίμηνα.


Κοιτάζοντας μπροστά για το υπόλοιπο της μέρας,, περιλαμβάνονται τα γερμανικά Ifo, τα δεδομένα διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, και ομιλίες που προέρχονται από τον Panetta και τον Lane της ΕΚΤ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →