Ο χρυσός και το ασήμι συνεχίζουν την καθοδική πορεία την τελευταία μέρα της εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι συνεχίζουν την καθοδική πορεία την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Ο χρυσός διαπραγματεύεται τώρα στα 1750 δολάρια μετά από πτώση 2,62% την Πέμπτη. Το ασήμι φαίνεται ότι θα μπορούσε να δοκιμάσει την προηγούμενη χαμηλή στήριξη των 22 $ στο ημερήσιο γράφημα. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός αυξήθηκε 0,27% υψηλότερα και ο δείκτης WTI σημείωσε πτώση ήσσονος σημασίας 0,48%.

Το αίσθημα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας ήταν ανάμεικτο, αφού το ASX (-0,76%) υποχώρησε ενώ το Shanghai Composite (0,17%) και το Nikkei 225 (0,58%) διαπραγματεύθηκαν καλά.

Στις αγορές συναλλάγματος, μετά από μια καλή επίδοση την Πέμπτη, ο δείκτης δολαρίου είναι χαμηλότερα κατά 0,03%. Ο μεγαλύτερος κινητήρας για τη νύχτα ήταν το AUD/USD που αυξήθηκε κατά 0,24%. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC/USD είναι 0,49% ανοδικό, για διαπραγμάτευση στα 47,954 $.

Ο αρχισυντάκτης των Global Times, Χου Σιτζίν, προειδοποίησε την Έβεργκραντ ότι η διάσωση δεν είναι δεδομένη. Είπε επίσης ότι η πιθανή πτώση της Evergrande είναι απίθανο να προκαλέσει συστημικό κίνδυνο παρόμοιο με αυτόν της Lehman Brothers.

Λιανικές πωλήσεις Αυγούστου στο Ηνωμένο Βασίλειο -0,9% έναντι +0,5% m/m αναμενόταν.

Ο Μπάιντεν, η Πελόζι και ο Σούμερ συμφωνούν όλοι ότι πρέπει να καταργηθούν οι φορολογικές περικοπές του Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν θέλει να επιστρέψει τις ΗΠΑ στο εμπορικό σύμφωνο του Ειρηνικού.

Η Κίνα λέει ότι έχει εμβολιάσει πλήρως περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους κατά του Covid-19, πάνω από το 70% του συνολικού πληθυσμού της.

PMI κατασκευής ΝΖ για τον Αύγουστο 40,1 (προηγούμενο 62%).

ΗΠΑ και Αυστραλία εκδίδουν κοινή δήλωση ότι θα ενισχύσουν τους δεσμούς με την Ταϊβάν.

Η ΕΚΤ δήλωσε ότι οι αναφορές για αύξηση επιτοκίου στα βρετανικά οικονομικά μέσα δεν ήταν σωστές.

Στα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας περιλαμβάνονται τα δεδομένα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και μία έρευνα της ΕΚΤ με νομισματικούς αναλυτές.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →