Ο χρυσός και το ασήμι σημείωσαν χαμηλότερες τιμές τη νύχτα στη συνεδρία της Ασίας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι σημείωσαν χαμηλότερες τιμές τη νύχτα στη συνεδρία της Ασίας. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται κατά μισό τοις εκατό χαμηλότερα στα 1725 $ / oz, ενώ το ασήμι έχει μετακινηθεί 0,76% στο κόκκινο για να διαπραγματευτεί κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 25 $ / oz.

Οι αγορές έκλεισαν στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά οι ιαπωνικές και κινεζικές αγορές παρέμειναν ανοιχτές. Το συναίσθημα κινδύνου ήταν αρκετά θετικό καθώς το Nikkei 225 κινήθηκε 0,79% ανοδικά και το Shanghai Composite ήταν οριακά κάτω κατά 0,52%.

Στις αγορές συναλλάγματος, δεν είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν υπήρχε πάρα πολύ κίνηση, αλλά το πιο ευμετάβλητο ζεύγος ήταν το USD / CHF που κινήθηκε 0,21% υψηλότερα. Αλλού στο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός σημείωσε άνοδο πάνω από 1% και το WTI έχασε 0,90%.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, αναφέρθηκε ότι οι κινεζικές περιπτώσεις COVID-19 αυξάνονται ξανά. Οι νέες περιπτώσεις COVID-19 βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα 2 μηνών, λόγω ορισμένων λοιμώξεων στα σύνορα με τη Μιανμάρ.

Ο Τζον Κέρι λέει ότι το φιλόδοξο σχέδιο για το κλίμα του Μπάιντεν δεν είναι αντίθετο με την Κίνα. Δήλωσε, «Κανένα έθνος δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα από μόνο του. Καθένας από εμάς χρειαζόμαστε όλους τους άλλους στο τραπέζι για να συμβεί αυτό ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CFTC, οι διαχειριστές χρημάτων στις αγορές χρυσού, αργύρου και χαλκού μείωσαν τις καθαρές μακροπρόθεσμες προθεσμιακές και προθεσμιακές θέσεις τους την τελευταία εβδομάδα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, το ιαπωνικό PMI υπηρεσιών για τον Μάρτιο έφτασε το 48,3 έναντι των εκτιμήσεων του 46,3. Σήμερα στη σύνοδο των ΗΠΑ, η αγορά θα λάβει τις τελευταίες υπηρεσίες ISM και τους σύνθετους αριθμούς PMI.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →